20/04/2024

Пакистан обвини САЩ в използването на климатично оръжие

Федералният секретар на Пакистан по изменението на климата Мохамед Джаваид Малик заяви в интервю пред журналисти, че неговата страна е една от осемте държави на планетата, уязвими в най-голяма степен от климатичните промени.

За да не бъде голословен федералният служител посочи редица стихийни бедствия, случили се през последните години в неговата страна, както и авиационните катастрофи, станали при загадъчни обстоятелства.

Малик уверява, че разполага с информация за това, че при неотдавнашните произжествия на ледника Сиачен, в който загинаха пакистански военни, виновни били не лавини и виелици, а лазерни лъчи, насочени към ледника от един от спътниците на НАСА.

Обвинението на федералния секретар се основава на това, че от 1993 г. насам американски учени провеждат програма за проучване на йоносферата.

Този глобален геоинженерен проект е най-мащабният и скъпо струващ в историята на човечеството. А неговата засекретеност не за първи път дава на световната общественост поводи за размишления. Версията, че под формата на изследвания на атмосферата, американците разработват климатично оръжие, се изказва не за първи път. Мохамед Малик счита, че в бъдеще държавите ще се сблъскат една с друга във война за ресурси.

Според мнението на високопоставения пакистанец САЩ днес провеждат подготовка за тази битка, разходвайки значителни средства за разработка на климатично оръжие и изпитвайки образци от това оръжие именно в
Пакистан.

One thought on “Пакистан обвини САЩ в използването на климатично оръжие

  1. Ей,смешковци,това на снимката не е спътник на НАСА,а руски космически кораб“Съюз“ бре!Кой е неграмотен!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *