19/04/2024

След Мишо Бирата и жена му Ева почина внезапно

Вдовицата на Михов е починала в София в дома си, потвърдиха за агенция Стандарт Нюз близки на семейството.

Синът на Ева Михова – Пламен, който е от първия й брак с бивш моряк, е научил скръбната вест днес сутринта. Той живее в Англия. Погребението на вдовицата на бизнесмена вероятно ще бъде в края на седмицата.

Според други източници Ева Михова е починала във Военномедицинска академия от кръвоизлив в стомаха след претърпяна операция.

Михаил Михов издъхна в края на март месец 2011 г. в хотел “Правец Ризорт”. Причина за смъртта му бе масивен инфаркт. Подозренията са, че точно преди да издъхне Михов е бил в хотелската си стая с непозната жена.

Както „Стандарт“ писа, около 69 имота, собственост на наследниците на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата, чрез фирмата „Хотел Мениджмънт“, бяха предложени на търг след смъртта му заради дългове към банка. Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка „Липник“, хотел „Дунав“ в Русе, както и търговският комплекс към него. Общата сума, на която са оценени всички имоти, е около 10 милиона лева.

Началната цена само на хотел „Дунав“ е 6 132 238 лева, а на бившата резиденция на Тодор Живков – 688 654 лева, където са продават само сградите, тъй като земята е държавна собственост.
В последното си интервю, дадено през март т.г., Ева признава, че се налага да разпродаде фирмите на покойния си мъж, но няма да се откаже напълно от бизнеса му. Разкрива, че първата братовчедка на Михов – Веска Делуди, се е възползвала от смъртта му и е присвоила три от неговите фирми. Заради една от тях работата в бирената фабрика спряла. Ева категорично отрича мъжът й да е имал извънбрачно дете.

„Още ми е рано да говоря за случилото се, за Мишо и за всичко, което знам и пазя в себе си. Рано ми е да говоря и за бъдещето, но един ден ще разкажа доста любопитни неща…“, заяви Ева пред „Лентата“ .

Ева Михова е основателка на духовния център “Артеа”, в който събира известни наши актьори, писатели, композитори и организира изложби, четения, концерти и пленери. Нейни са баровете „Синатра“ в София и Варна.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/misteriya_pochina_i_vdovicata_na_misho_birata-146909.html

One thought on “След Мишо Бирата и жена му Ева почина внезапно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *