28/03/2024

Кратерът Тихо на Луната – пълен с артефакти на извънземни (видео)

Луната е пълна със загадки. Още преди четири десетилетия тук са
намерени различни следи от много древни и очевидно – извънземни
цивилизации. За първи път в историята на човечеството пилотируем
космически кораб на САЩ „Аполо 11“ кацна на Луната. Това епохално
събитие се случи на 20 юли 1969 г.

Неотдавна в мрежата се появи видео, на което се вижда предмет, много
напомнящ на космически кораб. Датата на смиките е от 1969 г., кадрите са заснети от „Аполо 20“. От кадрите може да се направи извод за това, че този кораб се намира на повърхността на Луната достатъчно дълго и явно не е от земен произход. Възможно да се е прилунил, възможно е и да е паднал и да е останал така да си лежи. Неразбираемо е обаче защо за тази находка от 1969 г. тогава никой нищо не е знаел.

Но това съвсем не е всичко. Луната крие още много загадки. Например
лунният обект – кратера Тихо, разложен в южната част на Луната. Този
кратер се е появил след падане на космическо тяло на повърхността на
нашия спътник. Кръстен е в чест на датския астроном и алхимик от XVI век Тихо да Брахе. Възрастта на кратера изглежда просто непостижима за представите ни – 108 милиона години. Но в сравнение с възрастта на самата Луна, която е на около 4,5 милиарда години, кратерът се окачествява като сравнително млад. Той много пъти е бил обект на прецизно изучаване от учените заради своите артефактти, повечето от които са просто необясними.

С какво е толкова е интересен за учените кратерът Тихо? От него във
всички посоки излизат множество светли лъчи, чиято дължина достига 4000 километра. Системата на тези светли лъчи се вижда много добре дори с прост бинокъл. Учените са установили, че някои от тези лъчи се състоят от голямо количество малки кратери, получени след удар. А фактът, че лъчите се простират на хиляди километри говори за вулканични процеси с огромна мощ.

В кратера Тихо учените успяха достатъчно ясно да видят огромни обекти с правилна правоъгълна форма. Може да се предположи, че някога това са били сгради и цели комплекси от тях. Такива правилни геометрични структури, правилно разположени едни спрямо други, могат са се окачествят като какво ли не, но в никакъв случай  като естествени природни образувания.

Освен това на запдния външен склон на кратера Тихо е забелязана странна пулсираща бяла светлина и пробляскващи полусфери със същия цвят. Особено много такива полусфери се намират на дъното на кратера. Те не са с правилна форма, каквато биха имали под напора на магма. Те по-скоро са приплеснати като форма, често с неголеми вдлъбнатини в центъра.Друга особеност на кратера са странните терасоподобни обработки на скалния грунд. Обработките са концентрични и шестогранни, а наличието на склона с терасите на тунелен вход трудно могат да бъдат обяснени с естествени геологични природни процеси. Това прилича по-скоро на разработка на рудно находище от открит тип.

Както се вижда Луната скрива още много загадъчни и необясними тайни. Да се надяваме, че тези загадки скоро ще бъдат обяснени от науката.

Както всички знаем Луната е естесвен и единствен спътник на Земята. Тя е втората по яркост в небосклона на планетата ни и отстъпва по яркост само на Слънцето. С размерите си тя е петият по големина естествен спътник сред сателитите на всички планети от Слънчевата система. И сравнително от скоро – Луната е първото и единствено засега небесно тяло освен Земята, на което е стъпвал човешки крак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *