29/03/2024

Генетична афера – новият начин за поробване и прореждане на човечеството

Неотдавна възрастен канадски фермер горчиво каза, че  „никаква свобода за ефективно работещите собственици“ не се задава скоро. Не само това обаче разстройва наследственият земеделски стопанин работохолик.

До дъното на душата му го  възмущава фактът, че сега той е напълно и изцяло зависим от определени корпорации, контролирани от хора, които никога не са работили в земеделието.

Преди около 15 години,чрез убеждаване, подкупи на властите, натиск
чрез банките (почти всички земеделски стопани са контролирани от
банките, отпускащи им кредити), чрез всички възможни и невъобразими начини, земеделските производители са били принудени да отглеждат генетично модифицирани растения, включително твърда пшеница. Отличителната черта на тези растения е, че на следващата година семената им не могат да покълнат. И земеделските производители трябва да отново да се обръщат към производителите на генно модифицирани организми за нови семена.

Но това не е най-важното. Фермерите ги задължават да сеят само и единствено генетично модифицирани семена. Почти напълно са унищожени канадските запаси от семенен фонд, т.е. запасите от „обикновената“, а не генно модифицирана царевица, която земеделските производители преди са съхранявали за следващата реколта.

Специално наети хора дебнат земеделския производител в никакъв случай да не сее зърно, което става и за бъдещи реколти. Той трябва да купува семена само от монополистите. В случаите на отказ той започва да се сблъсква с много сериозен проблем с продажбите, отказвани са му препарати за химическа защита на растенията, които са в ръцете на същите тези корпорации, започват проблеми със селскостопанската техника, заемите и така нататък.

Този натиск е толкова силен, че пречупва дори и най-упоритите. Според законите на Канада, прокарани от еврейското банкерско лоби, тези въпроси са отговорност на корпорациите и правителството няма право да се намесва в тях. Това е капан, от който няма спасение.

„Ако една корпорация реши да унищожи Канада през следващата година няма да има запаси от зърно за семе, с което има разполага само корпорацията. И това е краят, защото дори и ако случайно някъде се намери шепа зърно, то не може да спаси нито провинцията, нито страната. Корпорациите специално произвеждат само зърно, което не покълва“, обяснява фермерът.

Признава, че самият той е бил принуден да се подчини на „новите правила“, въпреки че е наясно, че това е пълно, абсолютно робство и капак на капан за мишки над земеделците. Той може да хлопне над фермерите по всяко време. Това означава, че капакът на капана се затваря и над цялата страна, за да спре да използва обикновена
пшеница в полза на ГМО.

Както можете да видите, за да се постави една страна под контрол не е необходимо да се обгражда с военни бази, да се насочват ядрени ракети към нея, и други подобни. Има много по-ефективни начини. Освен това, чисто теоретично корпорациите държат Дамоклев меч над всяка страна в света.

Начинът да не се изгуби войната е само един – да не започнете тази игра.

С въпросите на биотехнологиите и ГМО храните са ангажирани в много фирми, но преди около 15 години изскочиха непознати до този момент фирми с огромни финансови ресурси. Те просто си купиха и унищожиха почти всички конкуренти. Само десет компании в света  контролират повече от 40% от общото производство на генно модифицираната царевица, която се превръща в доминираща в света. Интересното е, че
повечето от тези фирми са собственост на едни и същи хора, които са само подставени лица на някои финансово-промишлени групировки.

Най-голямата и най-известната в света е „Монсанто“. Както казва изпълнителният директор на „Монсанто“ Боб Шапиро, когото хората наричат един „много подозрителен на директор“ : „Много е лесно да се направят огромни пари на базата на най-основните човешки нужди – храна, облекло, подслон“ („It is truly easy to make a great deal of money dealing with very primary needs: food, shelter, clothing“.)

Боб Шапиро е една от най-важните фигури в лобирането за „технологията на  безплодието (срив на възпроизвеждането)» т.е. производството и засаждането на стерилни култури. „Монсанто“ е
една много мощна компания, зад нея стоят световни финансово-промишлени кланове, най-големият банков капитал и частни клубове по целия свят. „Монсанто“ се фокусира основно върху контрола на пазарите на втория и третия свят, в това число и Русия, която принадлежи към Вторият свят. Фермерите нямат друг избор, освен да се обръщат към „Монсанто“. Това е подобно на пристрастяването към наркотиците.

Но по-важен е контролът върху политиката на цели народи. Именно с това се занимава Световната търговска организация (СТО). Хората, които разбират какво се случва, бият тревога, но техните гласове почти не се чуват в специално организирания информационен шум.

Темата за продоволствената сигурност и стоящите зад нея кланове е почти табу за медиите, правителствените сайтове, академичните издания и др. Ако по някакво чудо успяват да кажат нещо, веднага идват тълпи от манипулатори, които професионално заблуждават с лъжи и абсурди. Прави се всичко, за да не се допусне обсъждане на дейността на финансовите групировки и кланове, а при необходимост се разиграва „антисемитската“ карта, тъй като ключови фигури в компаниите, произвеждащи ГМО, са от еврейски произход.

Ето какво съобщават професионално ангажирани с въпроса за „генетичната афера: „Използването на генно модифицирани култури заплашва оцеляването на стопанствата не само на Юг, но също и на Север. Корпорациите се опитват да забранят на земеделските производители да използват за семена царевица от реколта от миналата година. По този начин земеделските стопани са лишени от права, от които те се ползват в продължение на стотици и хиляди години. „

Фактически във всяка държава, която попада в зависимост от корпорации като „Монсанто“, може да бъде спретнат организиран от хората глад както локален, така и в световен мащаб с най-различни цели – „контрол“ на населението, според идеите на Малтус и политически натиск върху ръководствата на държавите, „мек геноцид“ на непокорни народи и така нататък. Контролът над промишлени култури като памук и маслодайните култури ще доведе до факта, че в решаващ момент държавата няма има продукти, твърди горива и др.

Най-внимателно маскираната цел е, че основната задача на „Зелена революция“ е елиминирането на конкурентите, които се осмеляват да бъдат независими. За това на ход са всички инструменти,  например в Шотландия група от съдии и адвокати  напълно разориха земеделски производители, които се осмелили да сеят „нормален“ посадъчен материал за картофи.

Земеделските производители просто нямат друг избор, освен да използват „зелената смърт“ – стерилните растения. Тези „семена“ на компаниите са смъртоносна заплаха за земеделските производители, които се осмеляват да посеят „семената на живота“, те ще направят всичко, за да изчезнат завинаги живите култури.

В тази светлина става ясно, че вълната от информация за риска и безопасността на генетично модифицираните продукти в целия свят е скъпо платена. Самият въпрос на хората обаче: „на полезност или вредност за здравето на генетично модифицирани храни“ , е в погрешна посока. Всъщност това е един специален начин да се скриват истинските цели на организаторите на тази кампания.

А тя е наистина чудовищна – създаване тотален контрол върху осигуряването на прехраната на много народи.

Да, разбира се,че монополите ще получат едни зашеметяващи печалби, защото те напълно ще контролират всички етапи на производството и потреблението на храна – от засяването на семената, контрола на земята, чрез банките и кредитната система за земеделските производители, до залога на средствата за производство.

Но същността на продължаващата биотехнологична революция  не е в това,  не е дори в парите, а във властта. Има власт – има пари. Колкото повече власт толкова повече пари. И абсолютната зависимост на всички останали.

За първи път в историята на човечеството  земеделските  производители губят възможност не толкова да продават своята продукция, а дори да я сеят!

http://earth-chronicles.ru/news

3 thoughts on “Генетична афера – новият начин за поробване и прореждане на човечеството

  1. Човеската цивилизаця стремително върви към своята гибел. Нас ни управлява една върхушка която наистина иска да ни унищожи нас и планетата.Но Земята нашата майка се подготва да премите в нова вибрация и да се отърси от паразитите който я населяват.Като смени магнитната си ос. Земята е жив организъм тя също има органи и системи като нашето тяло но на един план по-високо ниво.Тя е разум в развитие. Тези който оцелеят в четвъртата плътност (сега сме в третата) ще бъдат енергийни същества от светлина и ще се хранят директно от източника Слънцето.

  2. До Я:
    Време е да слезеш на земята и да отхвърлиш тези ню ейдж фантасмагории.
    Видяхме вече колко се сбъдна от подобните пророкувания за 21.12.12
    Време е да пораснем и да мислим като зрели хора!

  3. Тровят ни бавно,но сигурно.Лошото е,че няма накъде да мърдаме.ГМО-тата са навсякъде. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *