28/03/2024

Стотици хиляди се стичат за края на света във фреското село с българско име Бугараш

Френското селце Бугараш с постоянни жители от всичко на всичко 200 души, вече е обсадено от цял лагер на убедени в края на света, който ще настъпи според безбройните писания в медиите на 21 декември тази година. Твърди се, че това се посочва в намерения календар на маите, който свършва именно на тази дата.

Най-интересното за нас, българите е, че името Бугараш не просто звучи някак български – то наистина е свързано с нашата история и по-точно – с гоненията на богомилите през средновековието, които спасявайки живота си чрез бягство, са стигнали чак до Франция и са се установили в землището на днешния Бугараш.

Последователите на движението ню ейдж идват в селцето отрано, за да си запазят ред за извънземния кораб, който,както те предполагат, е скрит в хълма, разположен наблизо. Той се казва Пик де Бугараш. Според тях извънземните в деня на края на света бързо ще отворят „касата”, ще продадат билетите и ще спасят всички, изхитрили се да пристигнат на правилното място.

Стотици хиляди човека се очаква да пристигнат за 21 декември тук и да се изкачат на върха, за да бъдат пренесени в новото време.  Естествено, находчиви търговци не оставят без внимание поклонниците и вече са открили своите каси овреме – туристически фирми предлагат специални еднопосочни маршрути на всички желаещи, а съседното село произвежда специално вино, посветено на края на света през последния месец на 2012 г., съобщава Independent.

One thought on “Стотици хиляди се стичат за края на света във фреското село с българско име Бугараш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *