29/03/2024

Руска вирусоложка обяви война на ваксинирането на децата (видео)

Все повече млади родители категорично се обявяват против ваксинирането на децата им срещу туберкулоза и куп други болести и зарази. Лекарите от своя страна побързаха да нарекат това явление, което все по-широко се разпространява по целия свят „мода на мракобесието”.

Но има и други лекари – като американския Дейвид Айк например, според когото на децата сега до навършването на 2-годишна възраст се правят по 25 и повече ваксини и това срива имунитета им. И че това се прави абсолютно съзнателно и целенасочено от илюминатите и кръгът Рокфелер с цел невидимо и безшумно прореждане на човечеството до така наречения златен 1 милиард души.

Привържениците на едната и на другата теза си имат аргументи. Поддръжниците на ваксинирането твърдят, че щом се натрупа критична маса от неваксинирани, веднага възниква епидемия. И дават за пример епидемията от коклюш през 80-те години във Великобритания или от дифтерит в ОНД през 90-те.

На пръв поглед през XXI век дори е смешно да се спори за ползите от ваксините, но движението срещу тях, в което някои  свещеници намират черти на секта, сега е силно както никога преди.

Изключително показателен е фактът, че идейният лидер на това движение в Русия – Галина Червонска, е бивш виросулог. Тя владее изключително добре медицинската терминология и умее да прави впечатление. На платени семинари Червонская разказва на наплашените родители колко страшни са ваксините и успешно им продава книгите си.

Стотици предани последователи в цяла Русия вървят след Червонска и повтарят след нея, че могат да се ваксинират само възрастните, но е още по-добре и те да не го правят.  Тя самата вече е шесто поколение неваксинирана и нищо лошо не й се случва. Обратното – дори не се простудява.

Но лекари считат, че Червонска е виновна за смъртта на няколко хиляди неваксинирани по време на епидемията от дифтерит през 90-те години. Но и тя, и нейните последователи са все така уверени, че масовите ваксинации – всъщност са заговор срещу хората от страна на фармацефтичните компании. Епидемиите, според тях, са изчезнали или намалели не заради ваксинациите, а заради подобряване на условията на живот. А децата е необходимо само просто да бъдат закалявани.

Детският имунолог Сергей Зимин, признава че не всички ваксини са еднакво полозни за децата. Ако те се направят примерно на дете с тежък имунодефицит, дийствително могат да бъдат опасни. Поради тази причина родителите трябва да настояват за провеждането преди ваксинация на макар и минимални изследвания.

Но масовата съвременна медицина, която не си губи времето за общуване с всеки отделен пациент, не е свикнала да обяснява всичко това и да подхожда индивидуално. И с това умножава редиците на противниците на ваксините. ntv.ru

2 thoughts on “Руска вирусоложка обяви война на ваксинирането на децата (видео)

  1. Абе ако бяха много хубави нямаше повечето да са безплатни ………..

  2. Хубава статия макар и със сериозни неточности. Дейвид Айк не е нито лекар, нито американец. Постарайте се малко повече ако искате да ви взимат насерозно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *