29/03/2024

Бракът по сметка – най-стабилен?

65 на сто от браковете в България завършват с развод. С тази тъжна статистика започна вчера своята безплатна лекция в Пловдив Наталия Кобилкина. Тогава защо хората се женят, попита тя риторично със своя лек руски акцент аудиторията в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”.

Отговор не получи от никой от десетките  пловдивчани, дошли да чуят най-нашумялата сексоложка в България на връх националния ни празник 3 март. Отговорът са дали жители на Русия и държави в Европа, където е проведено специално проучване на тази тема. 49 на сто от запитаните са посочили любовта като причина да сключат брак, 10 процента – защото така е прието, 10 – 15 на сто са се оженили  по сметка – да подобрят своето социално и материално положение, 5-7 процента – да легитимират бременността, 5 процента за отмъщение – на инат на бившия си любим, 10 процента да избягат от родителите си и 5 процента заради неувереност в себе си – друг няма да ме обича.

Най-стабилният брак е по-сметка. Твърдението на чаровната Наталия буквално шокира слушащите я с огромен интерес над 60 присъстващи в книжарницата на мол „Галерия Пловдив” /повечето дами на различна възраст и 5-6 престрашили се мъже/. В тази връзка хората влизат без очаквания да има любов, аргументира се чаровната рускиня. Всеки знае какво иска и какво получава. Най-големите разочарования идват, когато хората се женят по любов. Те сключват брак щастливи с обичта си, но минава време и ако не полагат усилия да развиват връзката, любовта се променя.

Кобилкина очерта и развитието на 3-те типа брачни връзки. Тези, които са на сексуално, на  физическо ниво, обикновено приключват до 3 години. В момента, когато се появи дете в тези семейства, те се разпадат. Това са хора, сключили брак по страст, раздялата си обясняват с това, че са били млади, не са обмислили нещата и не са подходящи един за друг.

Вторият тип връзки е на ментално ниво – той е подходящият мъж за мен, тя е хубава жена и добра майка на моите деца. Женят се и след 20 години, когато децата поотраснат се разделят – изпълнили са дълга, отгледали са поколението и сега вече искат да живеят за себе си. Третият тип брачна връзка е духовната – тя може да бъде вечна. В нея партньорите наистина обичат другата душа и искат не само да получават, но и да дават. Всъщност всяка връзка може да издържи във времето, ако двойката се научи да комуникира, посочи Наталия. Най-трудно хората разговарят открито на тема пари и секс.

За да е една щастлива връзка първо жената трябва да направи своя мъж бог, той да е номер 1 за нея, след това той да я направи богиня. Според Наталия това е рецептата за щастливата любов. Първо жената изгражда пространството на обичта, издига на пиедестал мъжа, след това той я вдига до себе си. Мъжът е измислен за това да направи жена си щастлива, смята Кобилкина. Но той може да го стори, ако има сили, ако дамата първо го изпълни с енергия, за да повярва в себе си.

Жената трябва да се научи да показва своята любов, уязвимост и ранимост, да показва, че има нужда от мъж. Да разкрие своята женска същност, да се почувства истинска жена, за да бъде щастлива във връзките си с другия пол. Това е основната полза от семинарите „Тайните на гейшата”, които провежда от 2 години Кобилкина във Варна и София. В края на април тя подготвя тренинг и в Пловдив. Желаещите могат да се запишат в нейния сайт www.natalia.bg.

В края на лекцията си Наталия Кобилкина призова присъстващите да пуснат дарение в специална касичка за Онкохематологичното отделение към Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив. С парите от дарителската акция ще бъдат закупени книжки за децата. Когато даваш и получаваш, припомни Наталия философията за обмяна на потока енергия. Сладкодумният семеен терапевт даде част от почивния си ден за пловдивчани, но получи искрено възхищение и подкрепа за делото, с което се е заела – сексуалното ограмотяване на българите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *