20/04/2024

НЛО с размерите на шестетажна сграда ескортира наш пътнически самолет

Господин Господинов

Древна каменна глава на извънземно трапецовидно НЛО, преследващо самолет Ту-154, магически африкански маски, племенни тотеми и скулптури. Това може да се види в уникалната изложба на почетния консул на Република Гана в България Господин Господинов. Бившият летец е подредил свои дърворезби, картини, както и местно ганайско изкуство в галерия „Икар“ на столичната ул. „Бачо Киро“ 26.

Освен даровит творец обаче Господинов е един от малцината българи (и земляни), виждали с очите си летателен апарат на инопланетна цивилизация. Всъщност има връзка между творбите му и срещата с висшия разум на 11 000 метра височина. След този миг у летеца се отключва неподозирана дарба на твори с четка и длето.

Почетният консул на Гана у нас Господин Господинов е сред малцината в света, видели с очите си извънземен летателен апарат
„Като ученик седях на един чин с Георги Божилов-Слона. Още тогава се виждаше, че той има дарба и ще стане голям художник. Докато на мен учителят все ми се молеше: „Абе удари две успоредни линии, за да ти пиша тройката“, разказва с усмивка бившият пилот от военната и гражданската авиация Господин Господинов. Той е откровен, че неговите творчески способности се проявили ненадейно много по-късно – след срещата му с инопланетна цивилизация.
През юни 1981 г.

Господинов бил командир на Ту-154, с който изпълнявал полет от Франкфурт за Варна. На борда имало 161 пасажери, повечето немски пенсионери летовници, и 8 души екипаж. „Тъкмо пресичахме границата между Австрия и Унгария, когато от въздушния контрол ни се обадиха да ни предупредят за някакво светещо тяло. Самолет по трасето беше съобщил малко по-рано за забелязан  метеорологичен балон. Аз потвърдих, че също виждам обекта. От моята позиция приличаше на малка звездичка на хоризонта“, възкресява най-паметния ден в живота си Господинов. В този момент той погледнал уредите, които показвали височина 11 000 метра. Помислил си тогава, че е нормално да е балон, тъй като понякога те се катерели и на 20 хил. метра в небесата. Този обаче по едно време взел да се държи доста странно.

„Беше много ясно. Към 4 часа следобед се намирахме някъде над Балатонското езеро. Навигационните уреди следеше вторият пилот, а аз си бях взел едно списание и го разглеждах. Нещо изведнъж ме накара да вдигна поглед и що да видя – „звездичката“ тръгнала право срещу нас, а светлината й се уголемява с всяка изминала секунда. За има-няма десетина профуча покрай нас и се изравни със самолета. Застана от дясната ни страна“, свидетелства първият пилот по това време Господинов. В този миг всички онемели от почуда, защото „балонът звездичка“ се оказал космически кораб.
„Радиовръзката със земята внезапно изчезна. Локаторът също изключи – нашари се с линии. В кабината въздухът сякаш се промени – стана трептящ, все едно вибрираше“, описва моментът на срещата с извънземните бившият пилот. Разяснява, че нямало никакъв облак като ориентир, за да се прецени по-точно разстоянието до НЛО-то или габаритите му. Сравнено с крилото на самолета обаче, било с големината на шестетажна сграда!
„За щастие с изключение на локатора всичко друго функционираше, двигателите работеха в норма. Тогава започна една феерия, направо зяпнах“, твърди Господинов, който в една от картините си е пресъздал извънземния ескорт.

„Летателният апарат трудно може да се опише. Той представляваше нещо като пресечена пирамида, трапец. Самият обект обаче не изглеждаше материален. Контурите му бяха изградени от еднородна светлина. Аз веднага си помислих, че това е някаква плазма, защото тя течеше надолу по ръбовете и се губеше в нищото. Формата, която се образуваше, приличаше и на медуза“, търси точните думи за наблюдавания феномен летецът художник. Казва, че в самия център на космическия кораб пулсирало огромно черно ядро, което привличало човешкото внимание като черна дупка. Докато той гледал като хипнотизиран, автопилотът започнал да писука за нередност. Оказало се, че всичките 161 немци са се залепили на десните прозорци, за да „приветстват“ пришълците. Суматохата нарушавала сериозно баланса, а самолетът аха да се катурне. Господинов веднага изключил автопилота и успял да върне баланса на машината ръчно.

Извънземното шоу продължило още известно време. „Казах на една от стюардесите да извика няколко немци с по-хубави фотоапарати, за да се направят снимки и от кабината. И точно на седмата минута като че ли ония ни изчакаха хубаво да се наснимаме и се чу един звук, който никога няма да забрава. Даже понякога нощем го чувам и се будя. Звучеше оглушително като засмукване „с-с-шш-луп“, обяснява родният арт, вдишвайки струя въздух през зъбите си. Това се чуло и тази огромна маса с невероятна сила и ускорение полетяла в обратна посока като куршум. Скоростта била още по-невъобразима, тъй като НЛО-то се изстреляло по посоката на движение на самолета. А той по земните стандарти също се движел доста бързо. След това всичко се нормализирало, радиовръзката се възстановила.

След като кацнали, целият екипаж се събрали да умуват дали да докладват за НЛО-то. Господинов разкрива, че точно по това време усилено се коментирало как руски самолет Ту-134 докладвал за идентична среща с пришълци и целият екипаж бил свален от полети. Знаейки това, стюардесите взели да му се молят да се запази мълчание. Така единодушно взели соломоновско решение да не се вдига шум.  Междувременно двама от пасажерите, които Господинов повикал в пилотската кабина, категорично отказали да си дадат фотолентите. „Заявиха, че ще правят бизнес със снимките, като ги продадат на някой вестник. Третият турист за късмет се съгласи. С него случайно се оказахме в един хотел във Варна.

На другия ден отидохме заедно в едно фото, дадохме лентата и седнахме в закусвалнята в съседство да го почерпя. Там правеха много вкусна попара“, връща лентата назад художникът. Подир малко момчето, дето уж проявявало филма, влязло с думите, че за нищо не става, всичките кадри до един били черни. „Немецът доста се учуди, защото, каза, имал поне 10 снимки, направени още на летището. Но вероятно такава е била участта на всичките снимки. Пътувахме до Германия доста често. При всеки курс си взимахме техни вестници, но никъде така и не се появи доказателство за онова, което видяхме“, усмихва се художникът летец.

Скоро след този случай той летял до Шри Ланка. „Стояхме там по две седмици и чакахме да ни смени следващият екипаж, а ние поемахме обратния курс“, продължава с разказа си бившият пилот. Споделя, че от скука, за да уплътни времето, решил веднъж да си купи боички. С изненада установил, че някак си се е научил да рисува. Постепенно открил и дарбата си на скулптор дърворезбар.

Днес родният талант има десетки изложби у нас и в чужбина.
„Когато ме приемаха за член на Творческия фонд на СБХ, Кънчо Цанев председателстваше комисията по време на конкурса. Трябваше да се направи детайл от негов резбован таван, който се намира в Москва. Даде срок 10 дни, а аз на третия го занесох“, изненадал сам себе си Господинов.
От 1986 до 1995 г. той е представител на авиокомпания „Балкан“ в Африка. В края на този период е назначен от ганайския президент за почетен консул на Гана в България.
На Черния континент родният арт също печели редица награди с мозайка, живопис и дърворезба. Местните не вярвали, че бял човек може да пресъздаде толкова добре тяхното етноизкуство – маски и божества. Господин Господинов е убеден, че тайната на неговата Муза се крие в онова бездънно хипнотично ядро на небесната медуза, с която съдбата го сблъскала преди точно 30 години.
„Мистерии“-те подготви Любомир Старидолски

На пощата ни misteri@standartnews.com изпращайте вашите истории и свидетелства за необяснимите сили и явления, на които сте станали очевидци или за които сте чували: чудодейно изцеление, духове, НЛО, пророчески сънища, знамения. Или всичко, което ви вълнува и за което не намирате обяснение – пишете ни, споделете го на страниците на „Мистерии“-те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *