29/03/2024

Два „Граал“ -а застанаха на окололунна орбита

Американската космическа агенция НАСА на връх Нова година изпрати към Луната две безпилотни сонди със знаковите имена „Граал“. И двете вече са на окололунна орбита.

www.snaiper-bg.net много пъти писа за премълчаваните от американските власти останки от супер развита разумна цивилизация, открити от астронавтите от легендарната програма „Аполо“, както и коментарите за факта, че тези полети са извършени в зората на пилотируемата космонавтика, когато техниката е далеч по-несъвършена от сегашната. Но вече 40 години никой човек не е стъпвал на Луната. Кой намекна на земляните да не се пречкат на Луната  – Първа част и  Втора част – вижте тук.

Вторят спътник от програмата „Граал“ на НАСА бе изведен в орбита около Луната, предаде АП. „Граал-Б“ застана окололунна орбита в 00:43 часа на 2 януари. Първият спътник – „Граал-А“ пък навлезе в орбита около Луната точно по Нова година.

Двата космически апарата „Граал“ ще разширят нашите познания за Луната и за еволюцията на нашата собствена планета.

Официално се съобщава, че космическа мисия „Граал“ цели измерването на гравитационното поле на Луната чрез две идентични автоматични междупланетни станции и по този начин да бъде изяснена вътрешната структура на нашия естествен спътник – иначе казано куха ли е Луната, както твърдят много изследователи и ако да- какво има вътре в нея…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *