29/03/2024

Започна поробването на човечеството чрез „чипизация“ (видео)

Компанията ”Аплайд Диджитал Солюшънз” (АДС) съобщи, че Бразилия и Мексико са започнали да имплантират произвежданите от тази фирма микрочипове под кожата на деца. АДС пуска на пазара работещи на високи радиочестоти микрочипове с размерите на оризово зърно, които позволяват да се следи абсолютно всичко – от стоките, до хората. Това чудо на техниката се нарича „Веричип”. (още ужасяващи подробности – прочетете тук)

Още на 23 октомври 2010 г. министерството на отбраната на САЩ съобщи, че започва да използва радиочестотни идентификационни устройства, а през тази година започна тяхното приложение при стоките в най-голямата американска търговска верига „Уолмарт”. Няма съмнение, че скоро ще бъде направен опит „Веричип”-овете да се използват за следене отначало на децата, а по-късно и на възрастните.

Министерството на отбраната твърди, че те позволяват по-ефективно да се правят отчетите на армейското оборудване и инвентар и затова те ще бъдат прикрепени към всичко, с изключение на пясъка, чакъла, течностите и др. подобни. Засега на войниците чипове няма да се имплантират. Но – в крайна сметка това се отнася засега за САЩ. В други страни обаче „Веричип” вече широко се използва за следене на хора.

АДС има програма, която в превод означава „Веридете” В рамките на тази програма с помощта на шприц под кожата на децата се имплантира „Веричип”, който изпраща радиосигнали с честота 125 килохерца. Този сигнал постъпва в специални скенери, които разчитат идентификационния номер на детето и установяват самоличността му в базата данни. Ако маркираното по такъв начин дете бъде отвлечено или пък се загуби властите ще установят на скенера тези места, където то ще бъде намерено – търговски центрове, автобусни спирки, на летищата, гарите и т.н.

В Бразилия и Мексико започнаха да имплантират тези чипове с обяснението, че целта е осигуряване на безопасността на децата. В Бразилия отиват още по-далеч – чипове ще бъдат имплантирани и на възрастни, като те ще изпълняват ролята на пропуски в зданията – отначало в офисите, а после и в жилищата.

Според мнението на водещи специалисти от компанията „Аплайд  Диджитал Солюшънз” към 2070 г. „Веричип”-овете напълно ще изместят такива атрибути на съвременното общество като хартиените пари и лични карти и ще се превърнат в главен инструмент за комуникация на човека с обкръжаващия го електронен свят.

С помощта на „Веричип”  човек ще може да заплаща пътуването си във всякакъв вид транспорт и ще получава или няма да получава достъп до него. С негова помощ човек ще си прави регистрация за полет без да попълни и една хартийка. Ще получава начисленията  в своята сметка и ще поръчва различни стоки. Ще осъществява контрол върху системата на здравеопазването, на спешната помощ, ще обменя информация. „Веричип”-ът ще открие пред човечеството нови хоризонти в обслужването  и въобще – комфорта на живот, твърдят специалистите от компанията.

Имплантираните микрочипове, започвайки от болниците и затворите, ще получават се по-голямо разпространение. Правозащитниците обаче виждат във всичко това заплаха за свободата и нарушаване на неприкосновеността на личния живот. И това е точно така. Никой не скрива, че още сега микрочипът може да бъде свързан с всяка база данни и да предоставя пълна информация за неговия притежател, включително – медицинска и финансова. Освен това местоположението на микрочипа може лесно да се проследява от спътници 24 часа в денонощието. Скоро на полицаите дори няма да се налага да спират човека на улицата, за да го проверяват. Достатъчно ще бъде само да се сканира неговият чип и целият негов живот ще им бъде поднесен на проверяващите на тепсия. Чрез сканиране ще се следят шосетата, библиотеките, училищата, магазините – абсолютно навсякъде.

Като краен резултат „чипизацията” на обществото ще изтрие такива понятия като личност и свобода. Всеки човек ще стане просто един номер в електронната база данни. Степента на контрола, който ще може да се осъществява върху обществото, ще надмине всичките ни представи от днес.

Но истинският ужас не е само в това. Малко е, че целият ни живот ще бъде фиксиран в електронната база данни наблюдаван. Малко е това, че в тази база ще бъде записано колко често, в кой супермаркет, на каква цена и какъв размер презервативи купувате. В  Крайна сметка този чип ще дава възможност просто да ви зачертаят от обществото с натискането на един бутон, коментира утро.ру. Един единствен бутон може да затвори за вас всички врати на всички видове транспорт, всички граници, всички здания с обществено и лично предназначение, всичкия достъп до храна, достъп до информация от електронните мрежи. Един единствен бутон ще управлява живота от раждането до смъртта ни.

„Той ще направи това  – малки и големи, богати и бедни, свободни и роби, ще имат знаци на дясната си ръка или на челото и то ще направи така, че никой няма да може нито да купува, нито да продава, освен този, който има този знак или името на звяра, или числото на неговото име”, се казва в „Апокалипсис” на св. Йоан Богослов.

По този начин религията сякаш ни предупреждава за това, което е знаела още преди хиляди години от неизвестни за нас източници. Може би религиозните текстове и митове все пак съдържат безценни знания, свалени до нивото на разбиране на човечеството в онези времена и поднесени му на съответното равнище…

5 thoughts on “Започна поробването на човечеството чрез „чипизация“ (видео)

  1. Даа. Ми супер. Наврете си ги тия чипове отзад! Няма никой да ме следи постоянно. Не съм участник в реалити шоу и не искам ФБР да ме следи докато спя! Слагаите си ги, който иска! Аз не искам! Искам да си плащам с пари и като отида на почивка, никой, освен близките ми, да знае къде съм! И никой не може да ми го наложи това! Никой не може да ти каже: „Сложи си чип в кожата“ Айде къш с вашите игрички! Живота не е някаква игра! А да ме сложите в еквивалента на Матрицата не искате ли? Няма да бъда ваш глупав роб!
    Наврете си чипа отзад и си го следете!

  2. Изгубена кауза. Никога няма да пречупят хората и да им сложат чип. Дори не мога да си представя, какви вълнения ще има тук, ако някой малоумник реши да прокара това безумие

  3. Ами то вече се започна. Нали на новите документи има биометрични данни. Постепенно ще се опитат да ни наложат и чипирането под предтекст за наше добро. Първата крачка ще е при преминаване на държавните граници. Просто Големия Брат ще каже на малките братчета: Слагайте си чиповете иначе няма да ви допуснем и ще ви наложим и други рестрикции( политически и финансови чрез МВФ и СБ )

  4. Новината написана така звучи много зловещо, а всъщност става въпрос за съвсем обикновенни RDIF носители (а може би даже и магнитни), с които повечето (да не кажа всички) от вас вече разполагат в телефоните си, кредитни/дебитни карти и т.н. Такива чипове носят просто един символен низ с тях и нищо повече. Този символен низ е уникален за всеки чип и ако системата е разработена като хората просто би заместил необходимостта от носенето на документ за самоличност (а ако и банковата система е разработена добре, би заменила и необходимостта от носенето на кредитни карти и пари), но спокойно технологично сме толкова назад, че ако такава технология би била въведена, то при нас ще стане след минимум 100 години, не че не се използва активно и днес в някой фирми под формата на магнитни карти, а някой даже и на радио-вълни (RDIF), но модернизирането на полицията и промяната на базата данни на МВР ще отнеме много финанси и време. Ако целта на правителствата е да ви имат просто като един номер, бъдете сигурни че това и сега е така. Защото колко трудно мислите че е да ви локализират по телефонна клетка, или да изискат пълна информация от банката за вашите тегления и даже посредством камерите в магазина „да разберат какъв размер презервативи си купувате“. Просто технологията се развива и някой неща с които сме свикнали се модернизират, а ако не искате чипове съм сигурен че никой през вашия живот няма да ви ги имплантира насила, просто да сте наясно че вие вече носите със себе си подобни чипове и то по ваша лична воля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *