29/03/2024

Странни предмети от небето пробиха покрива на мебелен склад

Пристигайки сутринта в четвъртък на работа работниците в мебелен склад в Плимут, Масачузетс – САЩ, открили в помещението три метални цилиндъра. Те не разбрали какво представляват, но като видели огромната дупка в покрива, решили да съобщят за находката си във Федералното авиационно управление FAA, съобщава CBC Boston.

Сътрудници на FAA и полицаи незабавно пристигнали на място. Отначало специалистите съобщили, че това са откъснали се от самолет части. Но по-късно по неназовани причини тази версия била отхвърлена. Според друго предположение тези парчета биха могли да са паднали от космоса, макар обикновено космическия боклук да не достига до Земята тъй като изгаря в атмосферата.
„Ние не знаем какво е това. Към настоящия момент можем само да предполагаме. За да пробият покрива тези предмети трябва да летят с огромна скорост”, заяви полицейският капитан Джон Роджърс. FAA е конфискувало предметите, за да проведе необходимите анализи и да изясни произхода им.

Трябва да се отбележи, че взрив от съобщения за странни метални предмети беше регистриран след падането на спътника на НАСА. Така например в Аржентина недалеч от Буенос Айрес според разкази на очевидци, от небето паднало огнено кълбо. Докосвайки покрив неизвестният обект се взривил. В резултат на това произшествие един човек е загинал, а шестима са били ранени. От взрива били разрушени две жилища, офис и няколко автомобила.

Преди няколко дни все още горящи метални отломки открило в двора на къщата си грузинско семейство. Спомняйки си за съобщението за падането на спътник на НАСА те старателно събрали отломките и ги предали в районната обсерватория на Министерството по опазване природата на Грузия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *