24/04/2024

Добивът на шистов газ – алчност, погубваща хора и природа (видео)

Един документален филм за добива на шистов газ в САЩ и за мащабите на чудовищното съсъпване на природата направо смразява кръвта. Нека изгледаме търпеливо този филм на Джош Фокс – ще научим неща, които повечето от нас дори не подозират, че съществуват. Ще бъдем информирани. А информираните са добре „въоръжени“, нали?

Сън не трябва да ни хваща, докато не се убедим, че в България никога при никакви обстоятелства няма да се добива шистов газ. И без това поради бедност повечето българи не могат да са потребители на синьото гориво в бита си.

Този филм показва какво стои зад намеренията в България и въобще в света да се добива шистов газ – алчност, алчност  за пари, ненаситна и безсъвестна алчност по отношение на човечеството, растенията, животните, които са обречени на унищожение. А пък водата? Така нареченият „хидравличен удар“ при добива на шистов газ изисква милиарди литри вода, в която се разбъркват близо 600 химикала – кой от кой по-агресивни и се натикват в земята. Самият хидравличен удар по скалите пък  предизвиква задължително мини земетресения. Но днес мини, утре мини – и накрая – чудовищна катастрофа като японската.

Нека не оставяме хората от Северна България толкова самотни в справедливата им борба срещу шистовия газ! И нека винаги си спомняме, че когато някой каже, че тази технология на добив е безопасна – той е наистина искрен, защото за него има една единствена ценност – парите. И нищо човешко!

Елена Емануилова

http://youtu.be/jUzxnQiFvyc

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *