28/03/2024

„Гражданска отговорност” или нож в гърба?

Масовият български автомобил много прилича на този

Кабинетът „Борисов” не пропуска сгоден случай да забие нож в гърба на най-бедните в Европейския съюз, в гърба на собствените си сънародници. В решението задължителната застраховка „Гражданска отговорност” да се плаща наведнъж прозират лобистките интереси на застрахователните компании.( Още подробности за решението – вижте тук)

Те умрат да вземат пари и изпадат в паника, когато трябва да заплатят някакви щети. А посочените в полиците срокове за изплащането им – за нищо ги нямат.

С това решение малкият и среден бизнес в  България е смазан, а той и без това взема-дава сега в кризата. Фалитите са ежедневие. Застраховките за камиони, ремаркета, автобуси не са лев и два, а хиляди. Масовият българин, който кара втора и трета ръка кола – за друга със смешните си доходи не може и да мисли, ще трябва да плаща наведнъж за „Граждаска отговорност” толкова, колкото струва старата му бричка.

Защо? За да им е хубаво, сигурно и спокойно на застрахователите. Защо, защото бат, Бойко и компания неофициално обявяват, че катаджиите са полуолигофрени. Иначе как да си обясним, че основният мотив за това гениално правителствено решение е как тарикатите шофьори плащат само първата вноска и я пробутват на катаджиите чак до края на годината. А катаджиите очевидно посмъртно не могат да различат първа от втора вноска и т.н.

Организирано, облечено в закон пълнене на гуши – такова е това решение. И то не с малко – със стотици милиони. Точно по тази схема сега се тъпчат с милиарди контрабандистите на цигари. Да бяха възложили задачата на криминални репортери, досега да са ги изловили всичките до един. Обаче то се хваща нещо, само когато го гониш. Така България  отново даде уникален принос в развитието на цивилизацията : контрабанда има, контрабандисти – няма. Дежурният отговор : Бюрксел така иска  (акцизите) – вече не върви и пред децата. Да не говорим, че по цял свят какво ли не се плаща на вноски, тук това очевидно не е угодно…

Точно толкова като с цигарите миризливо е и това решение.

Ако депутатите не пожелаят да спрат това безумие, наистина много повече от сега ще станат нередовните шофьори. И не защото са недобросъвестни, а защото много от тях няма откъде да ги тропнат тези пари накуп. Това значи да оставят децата си без храна.

Абе що не вземем да я закрием тази държава – за какво ни е такава, като обслужва най-вече неодушевени неща като макрорамки и магистрали и без да й трепне окото – мачка собствения си народ?…

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *