29/03/2024

Америкaнските Буревестници изнасят шеметен небесен спектакъл на 25-и юни

Зрелищно авиационно шоу със сложни фигури от висшия пилотаж ще направи демонстрационната група на ВВС на САЩ Thunderbirds (Буревестници). Визитата е по покана на българските ВВС и е част от програмата за честването на предстоящата 100 годишнина на военната ни авиация, съобщиха от авиобаза Граф Игнатиево.

Въздушните демонстрации ще са в базата на 25 юни 2011 г., когато по традиция шоуто ще започне с наземна церемония. Въздушните демонстрации са комбинации от групови и солови изпълнения с елементи и фигури на висшия пилотаж, се посочва още в официалното съобщение. Програмата включва още концерт на Ансамбъла на Българската армия и демонстрации на парашутни скокове от групата на Силите за специални операции.

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати в 09:30 ч. на 25 юни 2011 г. Входът за посетители е свободен.

Thunderbirds  е основана през 1953 г. и е символ на професионализма и постиженията на американските Военновъздушни сили. В нея участват най-добрите бойни пилоти от всички американски авиобази.

МВР – Пловдив обръща внимание на пътуващите от града към Карлово, че на 25 юни между 12 и 18 часа ще има реорганизация на пътното движение в района на село Граф Игнатиево. След приключване на шоуто в периода 16-18 часа е възможно отклоняване на пътното движение по направление Карлово – Пловдив по заобиколен маршрут през с. Царимир, с. Церетелево, с. Неделево, път 606, с. Голям Чардак, с. Малък Чардак, с. Строево, с. Труд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *