23/04/2024

Предсказания: Япония потъва, загадъчната Атлантида – изплува?

Взривът и изтеклата радиация от АЕЦ „Фукушима 1” не е най-страшната трагедия на Япония. Съществуват предсказания, че още две земетресения и… всички японски острови ще потънат във водата. А заради промяната в земната кора на повърхността ще се издигне намерената в района на Бермудския триъгълник потънала загадъчна Атлантида.

За първи път за загадъчната Атлантида споменава Платон преди почти 2500 години. И макар официалната наука да смята Атлантида само за красива легенда има данни, че това е била реална цивилизация – при това – от планетарен мащаб. За това разказва Александър Воронин, президент на руското общество по изучаване проблемите на Атлантида.

Луноподобни

Платон съвсем не е единственият древен автор, който споменава за някои островни държави в Атлантика. Историкът Феопомп, живял през четвърти век преди новата ера, разказва за огромен континент, където живее расата на гигантите. Географът Марцел споменава десет острова, посветени на бога. През XVII век немецът А. Кирхер за първи път публикувал географска карта на Атлантида. Така започва епохата на търсенето на легендарната страна на атлантите.

И досега се спори какво всъщност е била Атлантида – една географска точка, няколко центрове за разпространение на цивилизацията или пък определен стадий от развитието на разумния живот на Земята? Към днешна дата нейните останки се търсят в Америка, Антарктида и Арктика, в северозападните страни на Европа и Африка, в Бермудския триъгълник, близо до Куба, Бахамските, Азорскипте и Канарските острови, край Сицилия, Малта, Кипър и Крит.

Редица изследователи считат, че царството на атлантите не е било единен масив, а огромно множество от острови. Поради тази причина в културата на различните народи, населяващи Америка, Африка и Евразия има доста сходства. Например – тъждествената писменост при древните маи и египтяни. Надписите и рисунките, открити в Южна Америка отчасти напомнят на древноегипетските, шумерските, финикийските, древногръцките и критските. В митовете и сказанията на почти всички известни цивилизации се споменава за някакви основатели на тяхната култура, които дошли от океанските дълбини или земя, някъде далече зад хоризонта. И че родината на тези пришълци била подложена на разрушителен катаклизъм.

Особено впечатление правят митовете в Нова Зеландия, където туземците са съхранили предание за народа от богове – пакахакеха. Тези хора живеели в морето и били бели. На езика на маори „пакахакеха” означава „луноподобен”, а също така „ кожа, приличаща на лунна светлина”. На един от островите е съхранена стъпаловидна пирамида с тераси. А всъщност маори, които пристигнали в Нова Зеландия преди 700 години, никога не са издигали подобни съоръжения. Може би тук някога са живели и ходили атланти?…

Калдаръм на дъното

През последните години в различни части на света – край бреговете на Куба, Англия, Испания, Мароко, Индия, Япония – под водата са открити направени от човешка ръка каменни структури, възрастта на които достига 8 хиляди – 10 хиляди години. През май 2001 г. в залива Гуанахасибибес в западния район на Куба, експедиция под ръководството на Полина Зелицка намерила останки от подводен град, който се предполага, че е на възраст 6 хиляди години. През март 2003 г.  американските изследователи – съпрузите Литл, съобщиха за откриването на огромна тристепенна каменна платформа на 500 метра  от островите Андрос – Бахамите. Подводното съоръжение се простира на дължина 450 и на ширина 45 метра, като се извисява на 4,5 метра височина от морското дъно.

Платформата е съставена от големи правоъгълни каменни блокове. Всичко това има вид на древен мол с прилежащи пристани. А северно от платформата им се удало на дъното на морето да фиксират нещо, приличащо на пристанище. Там, на Бахамите, били открити три концентрични окръжности, напомнящи на архитектурния облик на Атлантида, описани някога от Платон.

Десет години по-рано в американски издания се промъкнало съобщение, че на 250 мили от Азорските острови геолози, които провеждали проучване за откриване на нефт на дълбочина от километър, намерили полуразрушен храм с колони. И разбира се, трябва да си спомним за мащабните изследвания на подводните планини Ампер и Жозефин във водите на Атлантика, които през 1970-1980 г. провел тогавашният СССР. Тогава били направени стотици фотоснимки, запечатали създадени от човешка ръка стени, зидарии и сводове от някакви каменни структури.

Изследването на образец от базалта, взет от върха на подводната планина показало: такава скална порода е могла да бъде образувана преди 12 хиляди години, при това – само на сушата. Тоест преди 12 хиляди години от Азорските острови до Гиблартар се простирал някакъв архипелаг с каменни сгради.

По този калдаръм може би са ходили атланти?

Езотериците смятат, че културата на атлантите наистина е била всемирна, планетарна. И следите от тази тяхна цивилизация са запечатани в нетленни съоръжения – пирамидите. Днес добре известните пирамиди са не само в Египет и Мексико, но и откритите пирамиди по всички части на света, освен в Антарктида. В Атлантика в района на Бермудските острови на дъното на океана са намерени тайнствени пирамиди от неизвестно вещество. Но всъщност и египетските пирамиди, както показаха експедициите на фонда „Трето хилядолетие”, са възникнали върху много древни съоръжения. Иначе казано: египтяните ги издигнали над строежи, които им са наследени от други цивилизации.

Гибелта на цивилизацията на атлантите била по-скоро на етапи. Причината е могла да бъде падане на астероид, земетресение, в резултат на които една от литосферните плочи се пъхнала под друга, отнасяйки в дълбините на океана острови и архипелази.. Катаклизмите разрушили планетарната мрежа на атлантите, а заедно с нея – и единната им власт. Следващите поколения така и не успели никога повече заради разпръснатостта си и деградацията  да възстановят расата на атлантите.

http://tainy.net/20671-atlantid-bylo-mnogo.html#ixzz1KkWW7C4q

2 thoughts on “Предсказания: Япония потъва, загадъчната Атлантида – изплува?

  1. много искам да видя антлантида с мои очи

  2. не може япония да потъне това според мен е лъжа защото китай е голям град и моу трябва цунами за да потъне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *