24/04/2024

Натирена за дълг от 34 лева майка издъхна пред децата си!

Покъртително трагичен се оказа първият ден на Светлата седмица за многодетно варненско семейство. Пламена, съпругът й и четирите им деца, живеели под наем в блок 109, вх. Б на варненския квартал „Младост“. Вчера вечерта се появил хазяинът, на когото бедното семейство дължало остатък – 34 лева от неплатен наем.

Мъжът им се троснал и им казал, че търпението му се е изчерпало и трябва да напуснат жилището. Притиснатите до стената родители и четирите им деца си събрали набързо нещата, след което били изритани от квартирата. Стресът от изживяното дошъл в повече на Пламена и тя

починала внезапно на стълбищната площадка.

Жената се свлякла в ръцете на домуправителя, който веднага потърсил помощ. Трагедията се разиграла пред очите на невръстните дечица. Тъй като те нямало къде да отидат, прекарали нощта на стълбищната площадка.

Домоуправителят се обадил в полицията, но от там заявили, че няма какво да направят. Оказало се, че през почивните дни няма кой да прибере тялото и се наложило то да бъде оставено в избено помещение. Проверка на БЛИЦ установи, че нито полицията, нито прокуратурата е работила по случая, тъй като дежурният обвинител не е бил уведомен. Също така не е правена и аутопсия на трупа на жената. Според запознати със случая, най-вероятната причина за смъртта е инфаркт.

След трагедията съседите на почерненото семейство предложили да помогнат с каквото могат, но ридаещите деца не приемали нищо. От отдела за „Закрила на детето” обясниха, че не са уведомени за станалото, но очакват да се запознаят с обстоятелствата около случая.

Кметицата на район „Младост” Йорданка Юнакова заяви, че жилището, в което е живеело семейството, не е общинско и че кметството няма касателство със случилото се. „Съжалявам за станалото. От човещина сме изпратили хора да проверят как е семейството, но към момента нямаме свободни апартаменти, в които да го настаним”, обясни Юнакова.

Днешния следобед децата прекараха в градинката пред блока, където чакаха баща си, който бе отишъл до Тополи да уреди погребението на майка им.

www.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *