24/04/2024

Проклятието на петрола! Колко ли либийци ще умрат от „приятелски огън”?

Снимка на Ройтерс

Светът за пореден път показа, че няма и грам надежда за по-добро бъдеще на човечеството. ООН обяви въздушна война на Либия! – още подробности вижте тук!

Диктаторът Кадафи наистина не заслужава милост, след като тръгна да коли и беси без грам пощада собствения си народ, въстанал срещу него. В толкова други държави обаче има чудовищни кланета, в това число и в Африка. Но понеже си нямат петрол – оставят ги да си пускат кръвта на воля!

Тепърва ще има да гледаме и слушаме колко невинни либийци ще загинат от „приятелски огън”!…

ООН бързо стигна до този неморален консенсус, след като диктаторът Кадафи покани страни като Китай, Русия и Индия да инвестират в петролните находища.

Какво лицемерие, каква ненаситност на световната петролна мафия! Какви пионки в ръцете им се оказват ръководители на уж най-силните държави. Каква организация се оказва ООН  – не на обединените нации. На обединените прислужници на петродоларите!

Като са толкова загрижени, като са им толкова велики спецчастите на великите сили, защо не организират персоналното залавяне на Кадафи и фамилия!

След въздушните удари до кранчетата на петролопроводите ще се чучнат предварително известни компании от Америка и тук-там колкото за колорит на пейзажа от някоя друга държава.

Ще се изгърмят през оръдията на изтребителите и бомбардировачите страшно много пари в Либия. И ще видим как несъпоставимо малко ще бъдат похарчените средства за спасяването на бедстваща Япония.

Понеже, ние българите, вече сме доказани гъзомийници, почти е сигурно, че управляващите ще ни включат в тази война без да питат народа – както беше при конфликта в Косово например. Така попаднахме в Афганистан и Ирак – още подробности вижте тук!.

Другите го правят заради пари. Мнооого пари. Българите – от тъпащина и с мотивацията на роби…

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *