28/03/2024

Иван Костов: Лъжат, че горивото поскъпва заради Либия!

Иван Костов

Цената на горивото у нас не зависи от случващото се в Либия (внасяме суров петрол от Русия) и опитите непрекъснатото му оскъпяване да се обясни с международното положение, са уроци от Тодор Живков. Такава е оценката на ръководството на ДСБ за ситуацията в момента в страната, коментирана пред журналисти от Иван Костов.

Лидерът на партията припомни, че правителството на ОДС е било в много по-тежко положение през 1997- 98 г. – съчетание от икономическа криза и ударите срещу бивша Югославия. Тогава България излезе от кризата за 7-8 месеца, отбеляза бившият премиер.

Костов разкритикува за пореден път Бойко Борисов, че на фона на фиксираните доходи и растящите цени иска да строи АЕЦ „Белене“.

Като безотговорно поведение и израз на липса на чувство за принадлежност към европейската общност определи Костов плановете на министър-председателя по отношение на „Белене“. И добави, че не може Бойко Борисов да пренебрегва позицията на Европейския съюз по ядрената енергетика.

Костов отбеляза, че за 32 години три ядрени централи са претърпели тежки аварии. Той за пореден път повтори, че причината за високите цени у нас са скритите договорки с монополите.

„Чухме Бойко Борисов как казва, че е обещал на този да не го закача (Мишо Бирата). Бих казал, че е крайно време да започне да ги закача, защото не може да не закачаме този, да не закачаме онзи“, коментира лидерът на ДСБ.

Помолен да коментира позицията на управляващите по военната операция в Либия, Иван Костов отговори, че, след като България не може да участва в нея, трябва да се придържа към резолюцията на ООН и НАТО.

Във връзка с поканата на РЗС за обединение на десните сили за изборите, Костов заяви, че профилът на ДСБ за президент не съвпада с този на Алексей Петров.

vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *