29/03/2024

Астронавтът Стори Мъсгрейв: Извънземните съществуват!

Стори Мъсгрейв

На специална пресконференция на 1 март 2011 г. , организаторите на международна туристическа конференция и космически форум www.eCommerceAcademy.net осъществиха жива връзка с астронавта Стори Мъсгрейв, който ще пристигне в България на 17-ти март 2011 г.

НАСА астронавтът загатна какви ще са темите, по време на космическия форум „Туризъм и пътувания в космоса“ (17.03.2011, в сградата на Софийска опера и балет). „Ще говоря за дизайн и иновации, за управлението на проекта „Аполо“, за безопастност, работа в екип и отговорност. Ще разкажа също за опита ми при изграждането на телескопа „Хъбъл“ в продължение на 18 години. Ще отведа аудиторията на едно много забавно космическо пътешествие“, сподели Мъгрейв пред събралата се аудитория.

Форумът „Туризъм и пътувания в космоса“ е част от програмата на международната туристическа конференция „Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес“, която ще се проведе в София, между 15 и 17 март 2011, в хотел „Шератон“. Основен гост и лектор на специалния форум, посветен на космическа тематика е самият Мъсгрейв, който разкри, че човечеството се е провалило дори в опазването на космическото пространство. Той разказа за взривове,  за различни опити, които се осъществяват извън земната орбита и до момента са причина за стотици хиляди отпадъци, носещи се свободно в космоса. „Както на земята, ще преживеем и доброто, и лошото в космоса. Ще бъдем и еко, и ще замърсяваме“, допълни Мъгрейв.

На пресконференцията на www.eCommerceAcademy.net много въпроси бяха свързани с това дали вече има хора, които си закупуват „космически екскурзии“ и дали се осмеляват да практикуват секс в космоса. Когато бе попитан за любовния акт, той възкликна „О, прекрасно!“ и добави, че това е един своеобразен танц, наричайки го „балет в нулева гравитация“. Колкото до пътуванията в космическото пространство, Мъсгрейв увери, че не е необходимо човек да има специална физическа подготовка, за да участва в суборбитални пътувания, като заяви, че дори самия той би станал „космически турист“.

Стори сподели, че една от най-красивите гледки, които е виждал от космоса е тази на Средиземноморието. За България той сподели, че страната ни впечатлява астронавтите с Черноморския си ландшафт и с планините си. „На космическия форум „Туризъм и пътувания в космоса“ на 17-ти март ще ви покажа Балканите по различен начин, който досега не сте имали възможността да видите“, каза Мъсгрейв.

Астронавтът предположи, че тази гледка изумява и извънземните, в чието съществуване той самият е сигурен. Той обаче мисли, че на този етап, ако извънземните са достатъчно интелигентни, не биха посетили земята. Вместо да изпрати учените и хората на изкуството да посрещнат чуждата форма на живот, човечеството ще я възприеме като заплаха.

Конферентната връзка с Мъсгрейв за България осъществиха управляващият директор на www.eCommerceAvcademy.net Красимир Симонски, изпълнителният директор на основния спонсор на двете събития www.CenTransit.bg Джон Хейзълууд и председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси, които също разкриха подробности около предстоящите форуми. НАСА астронавтът благодари на Хейзълууд и Паси за поканата да посети страната ни, особено с оглед на факта, че ще бъде част от честването на 20-та годишнина на Атлантическия клуб, която ще се проведе по време на космическия форум „Туризъм и пътувания в космоса“.

Основен медиен партньор на космическия форум „Туризъм и пътувания в космоса“ и на международната туристическа конференция „Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес“ е Нова телевизия.

Profit.bg е медиен партньор на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *