20/04/2024

При химиотерапия левкоцитите падат. Как да ги увеличим?

Няма да повярвате колко проста, колко вкусна и колко ефективна рецепта може да реши проблема със срива в левкоцитите при химиотерапията , която се прилага при лечение на злокачествени заболявания.

На Виолета Г. не й се вярваше, но влезе в медицинската статистика, според която през миналата година е регистриран рекорден брой заболели жени от рак на гърдата. Преминала през ужаса на целия този път – от диагностицирането, до ампутацията, стига до химиотерапията. При нея има и още едно утежняващо обстоятелство – наследствена средиземноморска анемия. Химиотерапията става причина за рязко намаляване на левкоцитите в кръвта и от там – на имунитета.

Виолета обаче решила да пита ръководителката на отделението за химиотерапия в „ИСУЛ” д-р Колева какво да направи, за да си вкара в норма левкоцитите. Отговорът бил изненадващ: Сега като се прибереш, изпий една бира. Довечера – още една. И яж сурови бадеми.

И Виолета започнала да изпълнява тази рецепта всеки ден – шепа сурови бадеми, две бири на ден. Сега левкоцитите й след обективен контрол в лаборатория доказано са в норма.

Просто, вкусно и приятно. Струва си човек да ги знае тези неща, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *