16/04/2024

Невиждани зимни аномалии и катаклизми по цялата планета

Последната зима не престава да поднася неприятни изненади на хората по цялата Земя. Най-остро този проблем изпитаха на гърба си жителите на САЩ и Мексико.

В САЩ повече от две седмици по ред не престава да вали сняг. Това стана причина за отмяна на хиляди авиорейсове от летищата във Филаделфия, Бостън и Ню Йорк. Но ако за американците подобна зима е наистина явление рядко, но все пак – не невиждано, то в съседно Мексико, където температурата падна до минус 30 градуса по Целзий – това не просто е аномалия, а направо катастрофа.

В северните райони на Мексико, където е регистрирана рекордно ниска температура, вече цяла седмица хората живеят под обсада. Поради факта, че досега подобна студена зима тук не е имало, в повечето от домовете липсва отопление. Единствената възможност хората да се спасят от измръзване са електрическите нагреватели. Но за мнозина те са станали недостъпни след аварията на 17 електростанции – просто не са издържали на такова увеличено натоварване.

След включването на електричеството пък спрял да работи водопроводът. Така към всички беди на мексиканците се прибавила и още една – липса на вода.

Училищата са затворени, не работят повечето магазини. Фактически животът в момента в Мексико е изцяло парализиран.

В същото време в България и на Балканите термометрите чупят рекорд след рекорд по високи температура по самата среда на зимата. Преди това бяха чудовищните наводнения Австралия с много жертви и крокодили и акули, които плъзнаха по градските улици.

Един Господ знае на какви аномалии тепърва ще станем свидетели…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *