19/04/2024

Кой „намекна“ на земляните да не се пречкат по Луната! /II част/

Втора част

Ричард Хогланд

Истина ли е, че Хрушчов е научил за тайните на Луната от Кенеди, който му предложил да организират съвместна експедиция? На какво се основава това твърдение?

Ние не знаем точно споделил ли е президентът с Хрушчов предположенията за това, какво очква човекът на Луната в началото на 60-те години, след така наречения отчет „Брукингс”. По същество той предсказвал свидетелствата за извънземни цивилизации на Луната. Но ние знаем точно, че скоро след официалния старт на програмата „Аполо” – 25 май 1961 година, една от целите на които била опит да се достигне до Луната преди Съветския съюз, президентът тайно по време на първата Виенска среща на върха направил на Хрушчов следното предложение: „Нека нашите нации полетят към луната заедно!”. Това че президентът нееднократно е повтарял това свое предложение, се потвърждава от документи на Белия дом, а също и в мемоарите , които ние цитираме в книгата си „Тъмните мисии”. Поначало тези предложения се изричали в тайни задкулисни преговори. А на 20 септември 1963 година Кенеди заговорил за сътрудничество между САЩ и СССР в първата експедиция до луната съвсем открито. По думите на сина на Никита Хрушчов – Сергей, неговият баща най-накрая приел предложението за съвместна експедиция приблизително на 12 ноември 1963 г. След десет дни обаче Кенеди беше убит.

Това, че в един момент Кенеди е трябвало да сподели секретна информация с Хрушчов, е мое лично мнение. Кенеди навярно е разкрил на генсека, че извънземният разум е съвсем до нас – на Луната. Как иначе да се обясни, че два заклети геополитически врагове, едва не унищожили човечеството в ядрена война, неочаквано се договарят за съвместна експедиция до Луната? Според мен да се примирят тези съперници могла да идва само от перспективата за разделяне на достиженията на извънземната цивилизация, която била на Луната. И да я направят достояние на цялото човечество. Тази мечта обаче умряла с убийството на президента. Това станало само няколко дни, след като това изумително споразумение било сключено.

Съществува информация, че на Луната е намерен нов начин за контрол над гравитацията. Пробван ли е вече на Земята, работи ли?

В глава втора на „Тъмната мисия” ние пишем за 50-те години на изследване на гравитацията, провеждани в това число и от блестящия съветски астрофизик Николай Козирев. Именно съветските учени доказали, че гравитацията може да бъде създадена, а това означава – и контролирана.  На мен ми се струва, че отчасти НАСА се отправи към Луната, за да намери потвърждение именно на това откритие на съветските учени. Първите опити да се изпрати космически кораб на Луната показват, как на американците не са им достигали знания за особеностите на гравитацията. Тази информация владеели руските специалисти.

Намерените на Луната нови технологии ще пришпорят надпреварата във въоръжаването. За какви технологии става дума? Може ли да се спре разпространението им?

За никакви намерени от НАСА нови технологии на Луната ние не сме говорили. За това не е ставало дума в „Тъмната мисия”, нито пък на предишната пресконференция. Ние действително научаваме за това, че някои от намерените на Луната технологии свидетелстват за високо равнище на развитие на техническата мисъл. На НАСА и трябваха 40 години, за да изследват и пресъздадат всичко, намерено на Луната. Но действително ли откритото е използвано за военни цели – това са празни приказки. Да се докаже това е невъзможно. Да се предотврати използването на намерените на Луната технологии за военни цели може само по един начин: Да се обнародват!

Какво е вашето отношение към разпространеното мнение, че американците никога не са стъпвали на Луната? А епизодът с кацането на космонавтите – просто е заснет в киностудио?

Това е лъжа. Основавайки се на доказателствата от НАСА, които аз събирах и анализирах 20 години, мога да кажа, че този слух – в действителност е премислена военна дезинформация. Тя е разработена, за да се скрие какво в действително е открила НАСА на Луната. В нашата нова книга „ Тъмната мисия: неизвестната история на НАСА” (Dark Mission: the Secret History of NASA) е описано как в качеството си на научен консултант на новинарската агенция CBS News аз говорих в лаборатория за реактивни двигатели на НАСА по време на мисията на „Аполо-11”. Това беше през юли 1969 г., когато първите астронавти се завръщаха от Луната. Основавайки се на това, което видях там със собствените си очи, аз вече съм уверен, че началото на лъжата „Ние никога не сме били на Луната”, е поставено от самата НАСА. Това беше своеобразна застраховка, за да не зададе никой никога страшния въпрос: „Какво НАСА в действителност намери на Луната?”. Смятам, че създаването на „Мита за Луната” осигури на НАСА увереността, че и занапред ще може да скрива всичко, свързано с „провалите” в програмата по изучаването на Луната. Да скриват, че на космонавтите са били поставени секретни задачи за всички безценни древни извънземни технологии, образци от които са били открити там.

Във връзка със засилващата се сега надпревара за овладяването  на Луната закономерно изниква подозрението, че вашето сензационно изявление е само игра по сценария, измислен от правителството на САЩ?

Това е лъжа. Ние 20 години се борим със собственото си правителство за правото да публикуваме тези данни. Ако не бяха другите информатори от НАСА, които чуха нашия призив и започнаха да публикуват снимки, ние с вас сега нямаше да говорим за това. Между впрочем ми се иска да напомня, че в периода на студената война, вече след смяната на Хрушчов, Съветският съюз изпрати на Луната всъдеход, който също е направил снимки от дейността на древната цивилизация. Когато ние се опитахме да получим тези фотографии за подробен анализ, моят представител в Москва буквално го притиснали в гърдите в една от стаите на Академията на науките и настойчиво го помолили „повече да не търси”.

Още повече информация за съществуването на развалини на здания, построени от извънземни цивилизации, а така също и технологии –  всичко това може да се намери не само на Луната, но и в други светове в пределите на Слънчевата система. Това  се е прикривало не само от НАСА, но и от съветското правителство. На мен ми се струва, че именно поради това Хрушчов бил застигнат от може би не толкова драматична, но все пак такава печална съдба, подобно на Кенеди. Него го свалиха по-малко от година след убийството на президента. На тях двамата са противостояли сили, които били против обнародването на тази информация.

Хоугланд изказва предположение, че внезапно – след 30-годишно забвение, се пробужда отново интересът на Вашингтон към овладяването на Луната, продиктуван от същите тези находки, които правителството държа в тайна през всичките тези години. За своите планове да се „заемат” с Луната вече обявиха Русия, Китай, Япония, САЩ и даже – Индия. Според неговите думи тези държави искат да са там по-напред и по-бързо от другите.

Показателен е документалният филм за тайнствените явления на Луната. Астронавтите по време на лунните експедиции са наблюдавали тайнствени огньове в космически кораби на чужди цивилизации, следи от дейност на извънземни на Луната. Изкуствени съоръжения, направени от не хора.

Лунната програма на американците и руснаците неочаквано бе прекратена за десетилетия наред. ЗАЩО? ЗАЩОТО ВЕРОЯТНО НА ЗЕМЛЯНИТЕ НЕДВУСМИСЛЕНО БИЛО НАМЕКНАТО, ЧЕ МЯСТОТО ВЕЧЕ Е ЗАЕТО…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *