25/04/2024

Заекът носи покой, справедливост и любов през 2011-та!

На власт идва най-големият късметлия. Човечеството е уморено от тежки битки. Годината на Заека слага край на черната серия и носи чистота, покой, справедливост, любов и доверие.

Според китайския лунен календар 2011 година ще премине под знака на Заека. След годината на Тигъра бунтар, идва ред на най-късметлийското животно от зодиакалното „стадо“ на Буда, съобщава bgvesti.com.

Началото на китайската Нова година не съвпада с традиционния календар и никога не започва в един и същ ден. Годината, според лунния календар, този път започва на 3 февруари 2011 година, а последният ден от заешкото царуване е на 22 януари 2012 година.

Символът на 2011 година е Заекът. Космическият елемент на годината е Метал, а цветът – бял. Тоест „управител“ на 2011 година е Белият Метален Заек. Тази комбинация е управлявала човешките съдбини преди 60 години. Под знака на Заека са всички, родени през следните години: 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, но трябва да се помни, че те не съвпадат със западния календар.

Заекът може и да не е един от най-силните представители на китайския хороскоп, (като Тигъра или Дракона), но за сметка на това той е най-големият късметлия. Не може да се каже, че животът на Заека е безметежен и пълен с удоволствия – той е подложен на същите тежки удари на съдбата, като всички животни, които през 12 години се изреждат да управляват земните дела.

Но никой друг няма толкова ярко изразена способност да се измъква от неприятностите, които на практика почти никога не са фатални за Заека. В някои от източните страни годината на Заека често се нарича и година на Котката. И това е точно заради извънредната и несломима жизнеснеспособност на този знак. Котката винаги пада на лапите си (и никога по гръб) и мигом, все есно нищо не се случило, се изправя.

Всеки знае мита за деветте живота на котката. „Живее си като домашна котка“ – казват по цял свят, и с това изразяват утвърдената същност и отличителното качество на родените под този знак.

Металният елемент дава на Заека повече сила, пъргавина и решителност. Металните Зайци са по-крайни в своите действия, независимо дали става въпрос за работа или за личния им живот.

Родените в годината на Металния Заек (1951 г. и 2011 г.) са много амбициозни и могат да бъдат доста лукави в отношенията си с околните. Те се раздават докрай във всичко и това ги прави горещи любовници, но не и особено предани.

Тяхната решителност влияе на работата им – както на отношенията им с колегите, така и на самата работа. Заекът може напълно да се потопи в даден проект – бизнес или личен план.

www.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *