18/04/2024

Гръм удари по депутатския морал, а ехото не заглъхва! /видео/

Герберът Лъчо Иванов не пропуска сгоден случай да се изложи

Репортери на телевизия bTV и вестник „168 часа“ направиха за смях 16 родни депутати, готови на всичко, за да ударят кьоравото. При това – в работно време. Репортерите организираха парти, на което поканиха 38 депутати с обещание за подарък – суперскъпи мобилни телефони,  по 6000 лева единият. Част от народните представители отишли на сбирката със служебните си автомобили и се съгласили да получат луксозните подаръци.

Така нареченото парти бе организирано в момент, в който се обсъждаше един от най-важните за страната закони – за бюджет 2011.

Скандалът ужасно се разсмърдя, а моралът на народните ни избранници продължава да е тема № 1 вече втори ден. Шефката на парламента Цецка Цачева заяви пред журналисти, че е недопустимо, когато парламентът заседава, депутати да приемат частни покани, като използват служебни автомобили и откликват на обещания за подаръци, предаде БТА. „Това обаче е преценка на морал и вътрешно решение на всеки от депутатите“, коментира тя.

Цачева отбеляза също така, че е недопустимо и това чрез подобни експерименти да се внушава на българското общество, че парламентът не работи. „Мнозинството от народните представители съвестно изпълняват своите конституционни задължения и от действията на някои не може да се прави извод за това, че, като цяло колективният орган не си върши работата“, заяви Цачева.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще изслуша на заседанието си идния вторник депутатите от партията, приели да получат скъпи подаръци, каза пък съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той отказа да коментира дали е редно това, което са направили и какви биха могли да бъдат последиците. Това трябва да бъде решено от Изпълнителната комисия, аз не мога да раздавам присъди, уточни Велчев.

„Аз се срамувам от тяхното поведение. На всички съм им го предал, надявам се това повече да не се повтори“, каза на свой ред премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Фокус“. Той обаче защити като цяло партията си.

„Мисля, че дисциплината, която ГЕРБ има в парламента, е в десетки пъти по-добра от всички други парламентарно представени партии, което е един голям успех за българския парламентаризъм. Защото на почти всички питания, на които съм бил в парламента, е имало случаи, когато питащите ме не стоят да си чуят отговорите”, каза Борисов.

На фалшивата покана на журналистите са се отзовали 16 депутати, предаде „Медиапул“. От ГЕРБ са откликнали 8 души – Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев. Трима от тях не са могли да присъстват на самото събитие, но са снимани пред хотела, в който е била организирана сбирката.

От „Атака“ на събитието е присъствал Кирил Гумнеров, от ДПС – Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева; от РЗС – Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров, както и независимият Димитър Чукарски.

На фалшивото парти не са се явили Цецка Цачева, Искра Фидосова, Павел Шопов, Десислав Чуколов, Венцислав Върбанов, Марио Тагарински, Йордан Бакалов и други.

Можем само да гадаем колко от неотзовалите се са си умирали от яд, че не могат да отскочат до партито…

Мила, тъжна, омерзителна родна картинка…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *