20/04/2024

Най-сетне: Булдозери край морето! Защо обаче удариха първо цацата?

Това световно бижу - Несебър

Несебърчани се вдигнаха днес на бунт и за разлика от много манипулирани през последните години протести /още подробности – вижте тук/– съвсем не на ужким.

В този български архитектурен шедьовър край морето след 20 и косур  години безобразия и престъпно бездействие започнаха да събарят незаконни постройки. Нещата край морето са тотално изпуснати. Нещата по красивия ни морски бряг са тотално ОСРАНИ и вмирисани! Повсеместно, алчно, безотговорно, подкупно, престъпно! И вече дори и булдозерите не са в състояние да спасят нещата…

Жал ми е за вас, мили протестиращи от Несебър. Но нито грам съжаление за незаконните ви постройки. Жално е, защото в едно сте абсолютно прави: Кирките и булдозерите не започнаха да срутват тъпите бетонови кокошки за златни яйца –  циментовите изчадия по Слънчев бряг, Свети Влас, Златни пясъци и т.н.  Те започнаха от едни магазини наистина от две стаи в Стария Несебър.

А това си е точно в стил „ за кокошка – няма прошка, за милиони – няма закони”. Ей този тип правораздаване вбесява вече десетилетия цяла България. И не просто я вбесява, а кара народът да си мрази от сърце държавата…

Да, ама  пък от друга страна става дума за незаконно строителство в Стария Несебър. Световен паметник на културата!

Хората не са виновни, че са престъпили от другата страна на „чертата”, защото в продължение на много години виждаха как го правят безнаказано представителите на закона в България. Дори само един пример като социално слабите магистрати, които в качеството си на сетни сиромаси си построиха хотели на първа линия край морето, е достатъчен. За всеобща скръб – той съвсем не е единствен.

Бойко Борисов за година и малко мандат натвори сумати глупости и недомислия. За Булдозерите край морето, край прелестния язовир „Ивайловград” и тъй нататък обаче – браво!

Въпросът е да не си остане само със силовата атака срещу дребните въшки от Несебър.

Ако си позволи този отвратителен сценарий, познат на всички  – това в Несебър ще е най-извратеняшката и несправедлива история не само през последните 21 години от тъй наречената демокрация в България. А въобще.

Тежко на съборените дребосъци. Но тежко и на Бойко тогава…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *