24/04/2024

Ветеринари: Няма химия в пилешкото. Защо тогава е гнусно?

Излязоха данните от проверката на птичи мръвки, която бе разпоредена от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. През миналата седмица по негово нареждане бяха взети четири проби от охладено пилешко месо, коeто се предлага в магазините.

Ветеринарите твърдят, че в изследваното пилешко не са открити нито хормони, нито антибиотици. Кампанията продължава, инспекторите взеха за изследване от голяма търговска верига в София нови проби, съобщи БНТ.

Резултатите са наистина интересни тъй като министър Найденов заяви, че антибиотикът се влага в захранките на птиците и впоследствие остатъци от него се натрупват в месото. А тези захранки птиците кълват до посления момент преди да се отправят на заколение.

Охладените пилета също могат да съдържат повече вода, за да са по-тежки. Направените анализи на четирите проби обаче показват, че тя е в норма.

Е, това е. Няма антибиотици, няма хормони, а пилешкото в България не просто е безвкусно. То е гнусно! Толкова гнусно, че е в състояние да подтикне към вегетарианство не един и двама.

Или методите и оборудването на ветеринарите не ги хващат, или резултатите са уредени пак под масата. Или пък не търсят каквото трябва. То е също като при спортистите – непрестанно сменят допинга с нови и нови видове, за да не могат лабораториите да ги спипат.

Никой в България няма да повярва на тези резултати. Просто, защото езикът му говори съвсем други неща…

А и да не забравяме откровенията на птицевъда /още подробности – вижте тук/ от Костинброд…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *