29/03/2024

Лечителка спасява зависими от чашката и дрогата

Лечителката. Снимка на Стандарт„Господи, аз ли ти се криво молих, или ти ме криво разбра“. Тази мъдрост е събрала горчивия народен опит с небесните сили. Те невинаги оправдават очаквания на българина, а и правичката да си кажем често си правят оглушки за воплите му. Но кой да го светне, че и пред Висшите сили човек трябва да си има омбудсман (застъпник, посредник).

Живото доказателство е феноменът Иванка Младенова, която от години е застъпник на алкохолици и наркомани по нашите ширини. Нейният метод, който не признава обреченост и физическо разстояние, е признат от Сдружението на алтернативните лечители в България (САЛБ) и от Международната Академията по Информатизация към ООН. Случайност или знамение, но срещата ни с Иванка съвпадна с празника на един от най-големите чудотворци на България – свети Иван Рилски, разказва вестник Стандарт.

Лоби в небесното царство

Жената чудо, както я наричат изцелените, от години лекува като с магическа пръчка различни зависимости. Най-удивителното е, че нейният уникален метод включва само добра дума и молитва. Изречени обаче, пред който трябва от небесното царство, те помагат на болния дори да се намира на другия край на света.

„За бог разстояние няма. Аз само моля за помощ на този човек, а изцелението го дава Той“, признава Иванка Младенова. Разяснява, че всеки има избор какво да прави в този си живот, но когато човек е зависим от психотропни вещества, волята му е на колене и не осъзнава какво върши. Тогава моралният закон за свободния избор не важи.

„Не се набърквам в кармата, но имам разрешението, когато човек има разрушителна зависимост да го излекувам тайно, без сам да го е поискал“, обяснява родният сензитив.

Кодът на изцелението

Иванка Младенова е един от малцината българи, които имат разрешението (кода) да измолват изцеление свише при случаите, когато човек е умопомрачен от алкохол, наркотици или поради друго психично състояние.
„Лекарствата са за лекарите, билките са за билкарите, а моята работа е да внеса душевен мир. Аз съм духовен лечител, защото помагам на духа и на душата да се осъзнаят и да се борят срещу порока. Дарбата ми е космически код. С него викам вашите духовни водачи, ангели, архангели и моля пред тях за здраве. Всеки човек си има ангел пазител“, убедена е лъчезарната Иванка, която не се изкушава да си приписва чудесата, случващи се непрекъснато около нея. Именно поради тази причина избягва да се титулова и екстрасенс въпреки безспорно чутовната биоенергия, която притежава.

При небесния омбудсман на България се ходи само с една снимка. „Трябва ми, за да видя образа на онзи, за когото ще моля, но и да прозра първопричината за проблема му. Много хора пият от депресивни състояния, тъй като не могат да се справят с житейските ребуси на тия вълчи времена, по-слаби са и посягат към чашката. Други, особено младите, пробват просто от любопитство“, показват наблюденията на лечителката.

Хора, минали през приемната й, свидетелстват как техните близки взели постепенно да осъзнават своето състояние и да намаляват количествата. Агресията им спаднала и сами тръгнали трескаво да търсят изход за спасение, било с лекари или с алтернативна медицина. А зависимите дори не знаели, че съответно техният баща или майка са идвали при феноменалната Младенова.

В съюз с егото

„Правилният подход е, когато усетят активиране на оздравителния механизъм да се насърчава наркоманът, да се гали егото му – „Браво, ето че ти можеш и сам“. Тогава почти винаги се успява“, съветва жената, невидима опора на най-слабите духом българи.

Момче, зависимо от наркотици от Велики Преслав, минало през няколко комуни у нас и в чужбина, но накрая все се връщало към дрогата. „Беше постъпвало многократно и в клиники за детокс. В момента, в който излизаше да се социализира, изпитваше един неистов страх да тръгне на работа сам, страх, че няма да се справи, страх от абстиненция. Така винаги отново се връщаше към хероина. Имаше ситуации, в които, за да открадне пари от тях, заключвало родителите си в една стая, за да може да тършува на спокойствие. В този момент майка му, медицински работник, дойде с едно голямо неверие при мен. Аз тогава й казах – „Нека говорят делтата ми, а не устата му, защото един добър психолог наистина може да те шашне, но дали ще свърши работа“, спомня си Иванка. След нейната благотворна намеса момчето наистина станало неузнаваемо. Само намалило количествата, непрекъснато искало от родителите си да ходят на вилата сред природата. „Сега е напълно чист. Завърши Лесотехническия университет, има си и прекрасно семейство“, свидетелства духовната лечителка.

Невидим тумор крие дарбата

Нейната дарба се отключила през 1998 година. Тогава Иванка чула страшната диагноза – микроаденом на хипофизата (тумор в мозъка). Докторите й дали само 6 месеца живот, тъй като туморът се развивал много бързо. По това време работила като санитарка в очната клиника в Медицинска академия. Развивала кризи със страшно главоболие, кръвоизливи и повръщане. Постъпила за изследвания в клиниката на доц. Протич. Щом започнали да й правят скенер, апаратурата блокирала и не успели да я пъхнат в огромната машинария.

При томографията странните явления продължили. „Как пък излезе, че 12-те снимки са мъгляви, защото съм дишала. Череп има мозък – няма“, връща с усмивка лентата назад Иванка. Докторите се видели в чудо. Тогава й дали едно лекарство да потиска тумора, който според медиците растял изключително бързо.

При баба Кунка от Славщица

„Накрая реших да отида при баба Кунка от село Славщица, Ловешко. Бях чула за нейната ясновидска дарба. Отидох при нея с цялата папка изследвания, а тя тъкмо си идваше от коситба с една вила на рамо. Без да поглежда опашката, каза – „Айде да влезе софиянката“. Вътре ми рече: „Да кажеш на доктора и жена му (а те работели заедно – б.а.), че те имат тумор в мозъка, ти нямаш. Здрава си и ще лекуваш. Сега, когато ти стане зле, се хвани за желязо“, посъветвала я селската гледателка.

В първия момент Иванка била шашната, но постепенно установила, че има силата да диагностицира. Самите доктори, веднъж усетили дарбата й, я разпитвали какво мисли за някой пациент, дали поставената му диагноза е вярна.
„Имаше един д-р Минков във отоневрологията. Той в името на експеримента ме допусна до пациентите. Ходехме заедно на прегледи. Аз нищо не правих, само стоях отстрани и слушах. В един момент болният се унасяше и заспиваше. След като се събудеше, с думите „а май съм задрямал“, установяваше, че болката му е отшумяла“, разкрива за първи път потресаващи факти от своята биография Иванка Младенова.

На въпроса защо точно тя е надарена с тази сила, отговаря: „На времето майка ми е направила аборт с мене и пак съм оцеляла. Сигурно съм имала мисия и сега я изпълнявам“, търси обяснение за себе си един от големите феномени на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *