28/03/2024

Падна най-големият джакпот в историята на Италия – 178 милиона!

Седемдесет души удариха най-големият джакпот в историята на Италия – близо 178 милиона евро. На късметлиите им се падат по два и половина милиона евро, съобщава Дойче веле. Джакпотът не се предаваше почти девет месеца.

Късметлиите се включили в лотарията чрез специална и сложна система от квоти,
като печелившата комбинация е била позната от общо 70 квоти, всяка една от тях
закупена срещу сумата от 24 евро. Всяка една квота може да е била закупена от
отделен човек, което да означава, че печелившите може да се окажат 70.

Има обаче и вариант един човек да е закупил няколко квоти или няколко души да са се обединили и да са купили една или няколко квоти. Засега е известно, че на всяка една от 70-те квоти се полагат по 2 милиона и 538 хиляди евро от джакпота.

25 от квотите са били закупени в магазинче за цигари в град Сперлонга, 5 в магазинче за цигари в Колико, 3 във Франкавила Фонтана, по 2 в Милано и Парабиаджо. Останалите са разпръснати из цялата страна. Всичко това прави идентифицирането на победителите от лотарията още по-сложно, съобщава БТА.

Обикновено в Италия самоличността на победителите се запазва в тайна. Миналата година джакпот от 147,8 милиона евро беше спечелен в същата лотария, но тогава победителят беше само един човек – жител на градчето Баньоне, припомнят медиите. Тогава това беше и най-големият джакпот, печелен в лотария в Европа, припомня Франс прес по темата.

През март 2007 г. огромната сума от 390 милиона долара /276,6 милиона евро/ беше спечелена в американската лотария Мегамилиони. Това е най-големият джакпот, печелен в света досега. Печалбата обаче беше споделена от двама души.

Европейската лотария Евромилиони, обединяваща 9 страни, на 9 октомври тази година подобри рекорда си – британски играч спечели 129,8 милиона евро.

Сега битката за нов джакпот в италианското Супереналото започва отначало, като за следващия тираж във вторник джакпотът стартира от нивото 45 милиона евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *