25/04/2024

Муле от Шри Ланка погълна над 2000 диаманта!

Така наречените мулета вече пренасят в стомасите си не само традиционната дрога. Властите на Индия се натъкнаха на уникална находка – в презервативи били натъпкани над две хиляди диаманта, които после мулето погълнало и се отправило към летището.

Ченгетата от Ченай арестуваха на аерогарата мъжа – муле, съобщава вестник „Таймс ъф Индиа“, като се позовава на местната полиция.

Скъпоценните камъни – 2060 на брой, са на стойност между 340 и 670 хил. долара. Те били разпределени в 42 презерватива, които мъжът погълнал.
Комисар Джангид от местната полиция е оповестил на пресконференция по случая, че полицаите са разполагали с данни, че Мохамед Рафи от Шри Ланка ще се опита да пренесе контрабандна стока. Те го задържали, след като е преминал всички видове контрол и се е отправил да вземе такси пред летището.

Мъжет е носел две големи чанти, но тяхното претърсване не едовело до никакъв резултат. По време на разпита обаче на един от полицаите му направило впечатление, че 35-годишният Рафи се държал странно и очевидно му било некомфортно да седи. На логичния въпрос на полицаите мъжът отговорил, че страда от хемороиди.

Това се сторило неубедително на представителите на реда, които откарали Рафи за преглед в болница. Там лекарите бързо установили истинската причина за неразположението на контрабандиста.

Цели шест часа отнело на полицаите и лекарите да извадят диамантите от стомаха
на контрабандиста, като през цялото време му давали слабителни и го хранели с
банани.

При последвалите разпити, злополучният контрабандист си признал, че до момента е извършил три успешни влизания в Индия, като е пренасял в стомаха си диаманти. Четвъртия път се оказал фатален за него и бил заловен. Освен това Мохамед Рафи признал също, че за този опит, който едва не коствал живота
му, поръчителите на обичайната форма на контрабанда платили на мулето по-малко от 225 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *