25/04/2024

Ужасът 11-и септември: Надежда за човечеството всяка оставете!

Поразените кули близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, които скоро след това се срутиха, снимка на Ройтерс

На днешния ден преди девет години светът изтръпна от невиждана и ужасяваща гледка: Четири огромни пътнически самолета атакуват сгради символи на САЩ.

Сутринта на 11 септември 2001 г. 19 ислямисти отвличат четири пътнически самолета, два от тях се разбиват в кулите близнаци в Манхатън, един – в Пентагона, а четвъртият се взривява в щата Пенсилвания, тъй като пътниците са оказали съпротива, се обяснява в официалната версия на американското правителство за тези злощастни събития.

Скоро след това за тази чудовщна трагедия беше обвинен Осама бин Ладен и неговата Ал Кайда. Не само народите от мюсюлманските държави обаче се съмняват в това – по целия свят има много хора, които смятат, че кулите са разрушени от тайните служби на САЩ, за да може Джордж Буш – Младши да оправдае военното си нахлуване в Ирак и Афганистан.

Смразяващо е разследването на французина Тиери Мейсън в книгата му с показателното заглавие „11 септември 2001. Ужасната измама“.

Няколко хиляди загинаха при атентатите в САЩ, няколко хиляди са и натовските жертви от последвалите атентатите войни. Милиони обаче са жертвите в Афганистан и Ирак. Несъпоставими по мащабите си човешки страдания…

Забелязали ли сте как като загине някой натовец, в това число – и български, какво внимание обръщат на този наистина тъжен факт медиите? И как се разбира колко скъпи жертви са паднали  за великата цел –  „мирното“ налагане на справедливост?

Съвсем иначе звучат сводките за загиналите местни жители. Те  минават край ушите ни само като скучна статистика… Но някое местно дете през това време горчиво плаче за убитата си майка или татко.  Или за двамата едновременно. Да не говорим за това колко майки и татковци горчиво плачат за убитото си дете! Ей така подло промиват главите на всички ни, а ние дори не се усещаме за каква долна манипулация става дума!

В какъв гаден свят живеем само! Толкова погубени животи заради петрол и пари!… Очевидно няма надежда за това човечество!

One thought on “Ужасът 11-и септември: Надежда за човечеството всяка оставете!

  1. За щастие не всички хора са с промити мозъци! Има и такива, които съчувстват на невинните жертви от нашествието на САЩ в Близкия Изток.

    А надежда има винаги! Просто е нужно още време, за да се пробудят повече хора. А и светът не е гаден, гадни са само някои от хората, които го обитават. Даже и те не за толкова гадни, колкото са заблудени… Вие явно не сте от тях и тази Ваша публикация го доказва. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *