19/04/2024

Смешници! Дневният ред на депутатите – нищо общо с мъките народни!

Бесепарите воглаве с лидера им Сергей Станишев от няколко дни си смучат пръстите. Искат да внесат вот на недоверие срещу управляващите гербаджии, но още не са наясно за какво.

И все не могат да го измислят и избистрят още революционния повод за свалянето на Бойко Борисов от власт.

Смешниците на Яне Янев от РЗС също се размърдаха от ваканционната летаргия и решиха да дадат всичко от себе си, за да предизвикат свикване на Велико народно събрание с цел смяна на Конституцията. ДСБ също реши да напомни, че съществува, като каза нещо безлично за увеличаващата се безработица, но не и какво да се направи, за да почне да намалява.

Бат Бойко с  много прилягащото му високомерие пък отсече, че няма да се занимава  с тези опозиционери и напъните им. И в случая е прав.

Няма революционна ситуация в България, която да донесе победа на когото и да е било сега, за да мине един съчинен вот на недоверие в парламента – който няма нищо общо с дертовете на обикновения човек.

Управляващите от ГЕРБ пък вече смъкнаха по няколко кожи от хората, но се канят да смъкнат и втора кожа от гърба ни с нови данъци и такси.

Каква смешна, каква безидейна, каква стъпваща в облаците опозиция си имаме ние, българите! Измислят си проблеми и започват да грачат от микрофоните, за да ги забележи народът. А на народа вече му се повръща от тях. Дневният ред, който си написаха депутатите за новия политически сезон, в това число и управляващите от ГЕРБ, не е дневният ред на милиони смазани от кризата.

Идва зима. Хората са изтръпнали и настръхнали, защото много от тях не знаят дали децата им ще бъдат на топло, дали ще са нахранени, с какво ще ги изпращат на училище, с какво да живеят, като повечето от тях бяха изритани на улицата, докато чорбаджиите им си спасяваха милиончетата от кризата.

Нищо в дневния ред и на управляващи, и на опозиция в парламента не напомня, че някой дори има желание да се пребори с проблем № 1 в България – непоносимата бедност и свързаните с нея все повече и повече самоубийства на отчаяни хора.

Тъпи, безсрамни, нагли, подкупни, мързеливи смешници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *