20/04/2024

Закопчаха експолицейски ръководител в Пловдив за далавера с цигари

Бившият началник на „Криминална полиция“, Пловдив Иван Вълчев е задържан в Пловдив при акция „Огнярите“. Това съобщи старши комисар Тодор Чонов, директор на Областната дирекция на МВР.

Четирима от задържаните са служители на Митница-Пловдив, експерти от отдел „Акцизи“ и трима – служители на тютюневата фирма, каза Чонов. Полицията в Пловдив проверява складовете на фирмата „Кингс Тобако“ за количества цигари, декларирани за изгаряне. Тодор Чонов обясни, че ще се уточнява колко от цигарите, предназначени за изгаряне, са в наличност, и колко са реално изгорени.

Проверката е провокирана, след като служители на полицията във Враца са задържали седем души от Пловдив, които трябвало да транспортират за изгаряне в пещите на „Химко“-Враца цигари с бандерол с изтекъл срок, каза Чонов. По думите му една част от цигарите не са били предоставени за унищожаване и са били върнати за продажба.

Освен в складовете, ще бъдат извършени проверки и на частни адреси, допълни Тодор Чонов. Повече информация по случая директорът на полицията в Пловдив очаква по-късно днес.

Специализираната полицейска операция „Огнярите“ започна във вторник във Врачанско. В село Бели извор бяха задържани четирима митничари и трима служители на фирма „Кингс Тобако“, ангажирани с унищожаването на цигари. Служителите на Управление „Митници“ и представители на фирмата е трябвало да унищожат около 3000 мастербокса цигари с изтекъл бандерол в пещи край село Бели извор.

„При направените проверки от полицията в автомобилите на митничарите са били намерени 69 стека с цигари, а в автомобила на служителите на фирмата още 15 стека цигари. Полицията започна обиски и претърсвания на пещните помещения и откри 70 мастербокса с цигари, укрити на различни места. При друга акция, от хранителен магазин в Пловдив са били иззети около 220 литра алкохол и 179 кутии цигари без бандерол, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Проверката е извършена по сигнал за разпространение на стоки без акциз от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и ТД на НАП – Пловдив. В магазина и в складовите помещения към него, стопанисвани от пловдивска фирма, са били открити пластмасови бидони с наливен алкохол и цигари от различни марки без акцизен бандерол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *