28/03/2024

Рекет за 4 млн. долара вкара руски прокурори зад решетките

Началникът на отдела за разследване на особено важни дела по транспорта в прокуратурата в Москва Иван Кожевников е задържан за изнудване да получи 4 млн. долара, съобщи агенция „Интерфакс”. Арестът е извършен на 1 юли от Федералната служба за сигурност. 

На 26 май в рамките на това криминално дело е арестуван Григорий Домовец, заместникът на Кожевников, в момента на получаване на 500 хиляди долара. Според версията на следствието това е втората предадена му част от подкупа, като първата е била пак половин милион. Сега Домовец се намира в ареста.

На 2 юли от руските медии стана известно за уволнението на замшефа на управлението на московската транспортна прокуратура Константин Зотов. Всички правят връзка между уволнението му и заведеното дело срещу подчинените му Домовец и Кожевников. По някои прогнози тази оставка няма да е последна.

Следствието предполага, че Домовец и Кожевников изнудвали за 4 милиона долара лица, привлечени към отговорност за контрабанда на месо. Срещу парите прокурорите обещали да освободят следствените от наказателна отговорност.

Домовец категорично отричал вината си. Той е заявил, че го набеждават хората, обвинени в контрабанда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *