29/03/2024

Гадост, но не и изненада: Пробутват ни кюфтета с живи червеи

В българската кайма напоследък май само червеите са истински

Семейство от София беше неприятно изненадано, след като се оказа, че в закупените за вечеря от топъл щанд готови кебапчета и кюфтета има живи червеи. Хората дори похапнали от злополучните свински продукти, преди червеите да плъзнат из чиниите, предаде Нова телевизия. Не закъснели и стомашните проблеми.

Пострадалите клиенти веднага се обадили в магазина и дори отишли на място. Оказало се, че в момента, в който са получили оплакването от клиентите си, търговците са изпратили цялата останала част от партидата за унищожаване в екарисажа. Уверили разгневените хора, че преди това са направили „визуална“ проверка. Според магазина досега оплаквания от този продукт на тази фирма никога не е имало.

Нито ДВСК, които са проверили обекта на следващия ден, нито РИОКОЗ, при които е била дадена проба от кюфтетата, дават отговор на въпроса защо в тях е имало не само свинско, но и червеи. Двете институции дори се затруднили да уточнят, в крайна сметка, коя от тях отговаря за този тип продукти.

От РИОКОЗ обаче уверяват, че те не се грижат за никакви продукти от животински произход, били те печени или сурови, въпреки че вече цяла седмица в тяхната централа престоява пробата на кюфтето, донесена от съвестното семейство потребители.

One thought on “Гадост, но не и изненада: Пробутват ни кюфтета с живи червеи

  1. Това става заради,вносно месо ,което е било замразявано и размразявано , при което е достигнало температура над 5градуса, след което бактериите по месото се събуждат и започват да се развиват и за 2-3дена докато премине от фабриката или транжорна до витрината на даден магазин или в заведение при затопляне те се развиват страшно бързо , даже и да не е вносно пак съм виждал случай, трябва да се внимава с тези температурни аномалии, работила съм дистрибуция на свежо,замразено, преработено,месо от всякакъв вид,също така и на млечни продукти, всички гадости на занаята съм видял и старите технолозите искат да работят за повечето производители-печалбари.
    Най-много внос има от Франция,Испания, но на 1-во място по внос към Европа е Бразилия, Аржентина , Бразилия доставя в Испания и от Испания за цяла Европа след като мине контрол, Аржентина няма да коментирам даже колко път е „минало“ това месо, но е на една четвърт от цената в Европа и на 3-то място Колумбия, нищо че са по известни с кафето и от 2-та сорта! ??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *