19/04/2024

Едгар Кейси – спящият пророк на Америка и Атлантида

На 05.01.2006г. се навършиха 61 г. от смъртта на най-странния и неоспорим ясновидец Едгар Кейси. Наричан от сънародниците си спящият религиозен пророк и най-тайнственият мъж в Америка

, Едгар Кейси всъщност до края на живота си остава един скромен и слабо-образован човек. Още като дете, в бащината си ферма в Кентъки, където е роден през 1877г., Едгар проявява способности за свръхестествено възприемане, припомня  sibir.bg. Казва на родителите си, че разговаря с привидения, които понякога са сродници, починали неотдавна.

ПЪРВОТО СИ ПРОРОЧЕСТВО ПРАВИ НА ШЕСТГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Като заспива върху учебниците си, развива фотографска памет, но по-късно тя изчезва и той успява да учи само до седми клас.

Малкият Едгар прекарва тежка болест. Селският лекар неотлъчно е до него, но не успява да го измъкне от комата. Неочаквано, обаче, в стаята се разнася ясният и спокоен глас на момчето, макар че спи: Ще ви кажа какво ми е. Бейзболна топка ме удари по гръбначния стълб. Трябва да ми се направи специална превръзка и да се постави в основата на врата ми. Едгар продължава и изрежда списъка на растенията, които трябва да се смесят и да се сложат в превръзката.

Побързайте, иначе има опасност да бъде засегнат мозъка ми – завършва автолечението си пророкът.

Подчиняват му се и още от първата процедура, същата вечер, треската изчезва и на следващата сутрин става бодър, без нищо да си спомня. Не познава и повечето растения, за които говори. Но така започва една от най-невероятните истории в медицината. За период от 43 години Кейси оставя над 14 000 документирани стенографски записа, наричани от него анализи и над 6 000 телепатично-ясновидски консултации и диагнози на различни хора.

НАЙ – БЕЗНАДЕЖДНИТЕ СЛУЧАИ ЗА МЕДИЦИНАТА СА ПОВЕРЯВАНИ НА КЕЙСИ

И те завършват 80-90% успешно за пациентите.
Попитан по време на хипноза как точно лекува, той заявява, че е в състояние да влезе във връзка с всеки жив мозък, дори едновременно с мозъците на няколко души и да използва съдържащата се там информация, както се използва библиотека, но с мигновена скорост. След като изпада в автохипнотичен сън, той получава въпроси и дава отговори. По това време не само вижда лицата, на които прави анализите, но вижда и околната им среда. Знае какво точно вършат в този момент, дори и да са на няколкостотин мили от него, може да прочете и пощите им.

Ако между два анализа на едно и също лице са минали няколко години, той започва последния анализ оттам, откъдето е завършил предишния. Малцина са тези, които приживе са имали достъп до универсалното познание, отразено в полетата на всеки един индивид. Едгар е един от избраниците, като Сократ, Платон, Ной, Исус и др.
Селският младеж Кейси е безкрайно огорчен, че не е като другите и дълго се съпротивлява да се ползва от дарбата си като мисли, че това е някаква магия и иска да си остане фотограф.

КОГАТО РЕШАВА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПРОРОКУВАНИЯТА СИ, ОНЕМЯВА

След дълги и мъчителни противоречия, той се подчинява на вътрешния си глас, изпада в самопредизвикан транс и започва да си изписва физиотерапевтични процедури, които напълно възстановяват гласа му. Така продължава да диктува диагнози и рецепти, които са толкова точни и ползотворни, че лекарите са направо изумени. Кейсиовите медицински анализи представляват любопитна смесица от натурално-остеопатично, хирургическо-медикаментозно, психологично-диетично лечение. Често са препоръчвани странни, дори смехотворни на пръв поглед медикаменти и методи. В някои от случаите дозата изглежда отровна по своето естество или по отношение на пропорцията. Веднъж спасява едногодишно момиченце от смъртоносно попарване с вряла вода с компреси от танинова киселина, нещо нечувано дотогава в медицинската практика, впоследствие въведено заради добрите резултати. Рецептата му за лечение на придобити белези (смес от камфорово масло, ланолин и фъстъчено масло) се използва и днес. А след като

ИЗЛЕКУВА ЗАСТРАШЕНИЯ СИ СИН ОТ ОСЛЕПЯВАНЕ С ПРОМИВКИ С ТАНИНОВА КИСЕЛИНА,

истинско безумие дотогава, според лекарите, Американската лекарска асоциация признава способностите на Кейси и официално му разрешава да дава “психически консултации”, а местният лекарски профсъюз сформира комисия от лекари, които присъстват на всички негови сеанси. Вече от половин век фондация “Кейси” във Виржиния Бийч продължава да анализира неговите многобройни записки – анализи.

Съдържанието на медицинските и житейските Кейсиови анализи е така неизчерпаемо и необозримо, че по- голяма част от вложеното там познание си остава още неизучно, неизследвано. Тепърва ни предстои да се учудваме на неговата безкрайна мъдрост и проницателност.

Едгар предсказва двете световни войни и определя датите на започването и завършването на световната икономическа криза, спада й в 1933г., расовото насилие в Америка и т. н. Говори за смъртта по време на служебните им задължения на двамата президенти Рузвелт и Кенеди, но не споменава имената им. Най-революционните му пророчества са за Библията, за Антлантида, за живота след смъртта, за сребърната корда – канал, която се скъсва при смъртта, за значимостта на ендокринните жлези, особено на Лиденовата (още неоткрита).

СЕДАЛИЩЕТО НА ЧОВЕШКАТА ДУША Е В ЛИДЕНОВАТА ЖЛЕЗА

казва той. Лиденова, според него, означава запечатана и тя ръководи съзряването в периода на бременността.

Разположена е в и над половите жлези. Чрез своя мрежа тя е свързана с различни части на тялото. Духовната връзка между тези части се осъществява чрез ендокринните жлези, но най-голяма част от тази свързваща, творческа енергия се намира в лиденовата жлеза, която до края на човешкия живот е във връзка с мозъчните клетки чрез реакции от страна на шишарковидната жлеза в основата на мозъка. Засега медицината знае само, че има клетки на Лейдиг, които са интерстициални и секретират андроrени (двуполови) или мъжки полови хормони. А знаем, че душата няма пол…

Много от анализите на Едгар Кейси говорят за въплъщения в Атлантида преди повече от 50 000 години пр. Хр. Според тях, Атлантида се е намира на огромен континент в Атлантическия океан, на запад от Европа. Но след като сама се унищожава от силите, които сама е задействала, намалява територията си и я свежда до остров Посейдония, сега известен под името Бимини, на неголямо разстояние от брега на Флорида. Според Кейси, точно там ще се повдигнат първите части на Атлантида от водата. А най-важните документи за историята на мощния и мистичния континент са пренесени в Египет и

СФИНКСЪТ ОЩЕ ПАЗИ ТАЙНИТЕ НА АТЛАНТИДА

Истинското послание на Великата пирамида е зашифровано, твърди Кейси, в един каменен доклад, изразен с езика на математиката и геометрията, чрез цвета и символиката на камъните в нея, чрез посоката на завоите в кридорите й. Тайните ще бъдат разкрити, когато се открие Залата на Записите – един малък гроб или пирамида, която лежи между дясната лапа на Сфинкса и реката Нил. Това ще стане, когато се открие Храмът на Илтар в днешен Юкатан (Америка) и когато се завърши още един земен цикъл чрез промяна в положението на Земята, когато ще се завърне Великият Посветен.

Едгар Кейси умира на 5.01.1945г. в деня, часа и годината, които сам е предсказал: ”В пет сутринта ще бъда напълно излекуван…”, имайки предвид “от положението да бъде различен от другите”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *