20/04/2024

Бойко Борисов дойде изневиделица в парламента, промени приет закон

Премиерът Бойко Борисов се появи неочаквано в Народното събрание, за да промени току-що гласуваните поправки днес в Закона за приватизация и след приватизационен контрол.

Според тях се даваше възможност на областните управители да продават имоти частна държавна собственост с данъчна оценка под 500 хил.лв.

Независимо от разразилите се упреци от опозицията към управляващите, че текстът е лобистки, законопроектът бе гласуван на първо четене.

На въпрос към новия зам.председател на НС Анастас Анастасов каква е причината за изненадващото посещение на премиера той каза: „В повече дойдоха изказванията за лобизъм”.

Сутринта Борисов е направил бърза консултация с областните управители и е установил, че за имоти до 10 хил.лв. са масовите сделки, които се бавят чрез Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

„Затова с парламента имаме абсолютно единно мнение и още днес ще го предложат за поправка. Допреди три месеца си беше 500 хил.лв., това не е новост, сега го правим за областните управители да е до 10 хил.лв.“ каза премиерът в кулоарите на парламента.

Още днес ще бъде направено предложение между първо и второ четене на промените в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол областните управители да продават имоти – частна държавна собственост с данъчна оценка на стойност до 10 000 лв.

Сутринта премиерът е направил бърза консултация с областните управители и е установил, че до 10 000 лв. са масовите имоти, които бавят процеса на продажба, съобщва Актуално.

„С парламента имаме единно мнение и още днес ще го предложат за поправка, до 10 000 лв.“, каза Борисов. Той уточни, че тази стойност на имота до преди 3 месеца си е била 500 000 лв. „Това не е новост. Ние сега го правим – за областните управители до 10 000 лв.“, заяви Борисов.

Премиерът реагира на въпросите дали промяната се прави спешно с негова намеса.

„Аз не съм ли от партия ГЕРБ? Аз съм председател, а не мога да кажа мнението си, така ли мислите? Или не мога да идвам в парламента? Виждате, че реагираме в рамките на един ден“, заяви Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *