19/04/2024

Аз-ът и ибрикчиите около премиера все повече пречат на Борисов

Ето тази своя снимка не харесва Бойко Борисов. А тя е наистина хубава, и министър-председателят тук никак, ама никак не е грозен...

Министър-председателят на България  Бойко Борисов нахлу изненадващо в парламента и направи промени във вече гласуван закон.

Имаше си солидни аргументи за този ход  – направил бърза анкета с областните управители и  решил да смъкне тавана на сделките, които те имат право да сключват, от половин милион на 10 хил. лева. 

Министър-председателят на България отиде на интервю  в Нова телевизия, защото обича камерите, пък и камерите го обичат. Но не се стърпя и направи забележка на водещия, че е сложил много неподходящ негов портрет на  екран – в спортно облекло и небръснат. И водещият услужливо я замени с одобрена от министър-председателя снимка. 

Министър-председателят на България  почти не пропуска ден пред телевизиите да заяви, че ако не е той, че благодарение на неговата намеса и т.н. За да разбере цялото народонаселение на тази държава най-сетне какъв късмет и извадил с него. 

Истина е, че нашите народни представите рядко гласуват по съвест. Гласуват под команда и обичат да гласуват по команда. Не мислят, а често и не разбират, какви точно закони приемат. И им е много хубаво, и много удобничко и уютничко някой, който разбира за какво става,  дума да им казва какво да правят. 

Истина е, че българите бяха закопнели за силна ръка в тази 20 годишна връсна мътилка, за гонка до дупка на престъпници и мафиотите. Но не очакваха, че министър-председателят на България, всеки ден ще върти позициите си  по един и същи казус на 180 градуса. 

Министър-председателят на България е само от една година начело на държавата и вече започна да си вярва, че е непогрешим и велик. Един 45-сериен филм с продължителност от 1 година на всеки негов епизод, който вече сме гледали. А това е само първата година от мандата на този иначе наистина / поне засега/ подходящ човек начело на държавата. Явно около него има прекалено много дупедавци, които му правят мечешки услуги… Дано ги издуха и тях, както издухва засега мошениците. 

Вижте стенограмата от въпросното предаване на Нова телевизия, свалена от агенция Фокус. 

Водещ: Добре. Много ви благодаря, г-н премиер за отделеното време.

Бойко Борисов: Исках да помоля, ако може, все пак имам доста снимки, в които не съм на футбол…

Водещ: Не ви чух, извинявайте.

Бойко Борисов: Не съм на футбол и съм бръснат, така че можеше да изберете снимка, в която да не съм от свободното си време. Ако не е умишлено.

Водещ: Извинявам се от името на колегите. Ще им направя забележка, обещавам.

Бойко Борисов: И ако може да допълня още нещо.

Водещ: Разбира се.

Бойко Борисов: Защото прочетох в днешната преса един лек опит пак на пловдивската организация да се внесе някаква интрига. Искам да кажа, че областният управител Тотев, депутатите от ГЕРБ всеки ден, всяка седмица, включително и на Министерски съвет са работили активно, за да може държавата да отпусне… и тъй като ние сме страна по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие за Пловдив, това да се случи по-бързо, но имаше технологични срокове и ние го направихме. И вчера му казах на кмета – да не се героинизира така тази постъпка на пловдивския кмет и срещата му с него, защото много хора са участвали в този процес – и за заема, и за подпомагане на Пловдив заради това, че е приел 100 хиляди бали от софийския боклук.

Водещ: Направихме веднага поправка, не знам дали виждате.

Бойко Борисов: За което ви благодаря.

Водещ: За да видите, че не е умишлено. Така вече е добре, нали?

Бойко Борисов: Можеше така да започнете.

Водещ: Добре. Много ви благодаря за това участие. Успешен и спорен ден ви пожелавам.

Бойко Борисов: Благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *