29/03/2024

Алоуууу, управляващите! Кога най-сетне ще пратите булдозерите край морето?

Миксер за бетон направи на пихтия туристка от Шотландия в Свети Влас. А лекари се борят за живота на съпруга й. И де да беше за първи път. Преди това злощастно и срамно събитие вместо отдих смъртта си на българското Черноморие намериха при аналогични обстоятелства белгийка, англичанин…Срамно събитие, защото въпреки официалните забрани, на морето никой не спира да строи по време на активния сезон.

И ако строителната техника не премазва буквално туристите, съсипва ги с шум и прахоляк. За родните инвеститори няма нищо свято: те съсипаха прелестния морски бряг на родината така, както и природно бедствие не може да го направи. Те оакват всичко, до което дори само се докосват.

 Къде си мислите, че отиват пикнята и лайната от многохилядните бетонни градове край плажовете?  В морето, разбира се – отговорът всички го знаем. Но някой знае ли колко пречиствателни станции има на Свети Влас и на Слънчев бряг, например? И за колко дупета е изчислен капацитетът им? 

Абсолютно сигурна прогноза: след около месец из страната ще плъзне тъй наречения летен грип. С адско разстройство. На вируса му викат ентеровирус /демек, вирус, който си харесва червата за обиталище/. И как няма да плъзне, като човек се къпе в лайняната морска вода. Та даже волно или неволно – и по мъничко си посръбва от нея. Да ви е сладко! 

Най-добре е булдозерите да дойдат…Веднага! На секундата! 

И да изринат и бетонната простотия край морето, и корумпираните чиновници, които заради култа към рушвета, позволиха да стане това. Да изринат и безсрамните инвеститори, много от тях бивши мутри, изпрали парите си на морето. Рано или късно цялата тази пасмина трябва да бъде съдена за престъпление срещу човечеството.

 Мечти…Ще видим булдозери да събарят бетон край морето на куково лято. Нищо свято не остана в тази държава…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *