20/04/2024

Упражнения, препоръчани от Учителя Дънов за перфектно здраве

Учителя Петър Дънов

Упражнения, препоръчвани от Учителя  Петър Дънов и ,бликувани от SELF-HELP. Те поддържат вътрешните органи и мускулатурата в идеално здраве:

За сърце и всички органи от лявата страна:

Събрани пети, лява ръка нагоре. Бавни, плавни клякания до долу с изправен гръб. Петите не се отлепят. При клякане се издишва. При ставане се вдишва. 6 плавни клякания. След 6-тото клякане ръката плавно се поставя на кръста докато едновременно дясната ръка се вдига нагоре. Важно е да не се прекъсва движението.

С дясна ръка вдигната 6-те клякания се повтарят. За черен дроб и органи от дясната страна на тялото. След 6-тото клякане плавно изправяме ръцете.  

Слагаме ги водоравно пред нас с длани навън и плавно избутваме ръцете назад да ги съединим колкото се може по назад = вдишване. Връщане обратно = издишване. 6 пъти.

 След шестото връщане лявата ръка се поставя на кръста, дясната тип „give me five“. Плавен наклон напред тялото и странично правейки полукръг, сякаш загребвайки вода (гмуркайки се), изпъваме назад гърба и връщаме в изходна позиция. 6 пъти. Упражнението се започва с вдишване и правейки кръга, назад започва да се издиша. След 6-тото „гмуркане“ ръцете се поставят на кръста.

Десния крак се изнася встрани. 6 кръга вътрешни и 6 кръга външни. Диша се нормално. Упражнението се повтаря с левия крак. 6 полукръга навътре и навън. Важно е да се усеща опъване. Упражнението е за нервната система.  

Последното упражнение от цикъла на Дънов е за личностното развитие нарича се Обличане/Събличане. Ръцете се изнасят нагоре и се събират пръстите. Вдишваме и се обличаме със светлина, любов, здраве, хармония, търепние, благодарност…(всички положителни неща, от които имаме нужда) като плавно клякаме до долу и издишаме и събличаме като се изправме бавно всички негативни неща от живота си (омраза, гняв, страх, ревност, ярост…). 6 пъти.

упражнения за здраве от Петър Дънов

 

упражнения за здраве от Петър Дънов

 

упражнения за здраве от Петър Дънов

 

упражнения за здраве от Петър Дънов

 

упражнения за здраве от Петър Дънов

 

упражнения за здраве от Петър Дънов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *