19/04/2024

Полицията в ЮАР арестува 17 сводници, сред тях има и нашенци

 

Снимка на Ройтерс

 Южноафриканската полиция задържа 17 сводници и над 30 стриптийзьорки и проститутки по време на акция  в стриптийзьорския клуб „Арабеск“ в Кейптаун, предаде ДПА. Повечето от екзотичните танцьорки са от България, Русия и Украйна.  

Те са влезли нелегално в Южна Африка с цел да направят пробив на пазара за секс услуги. Много от „работещите момичета“, предимно местни и от съседни държави, практикуват древната професия в баровете на бреговата линия Victoria & Alfred в Кейптаун, уточнява агенцията. Конкуренцията на атрактивните момичета от Източна Европа обаче намалила приходите на местните девойки и явно те са в основата органите на реда да нанесат удар на пришълките.  

Има българки в такива клубове в Йоханесбург и Кейптаун, коментира пред „Дневник“ посланикът на България в Южна Африка Володя Нейков. Не знаем за този случай, но ще проверим и ще направим всичко възможно да ги защитим. Полицията би трябвало да ни предупреди, но понякога го правят със закъснение или въобще не го правят, уточни дипломатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *