29/03/2024

Американски пилот си смъкна панталоните в Рио, арестуваха го

Пилот на американската авиокомпания United Airlines е задържан на международното летище в Рио де Жанейро за непристойно поведение, съобщава Associated Press, цитиран от Lenta.ru. По време на стандартна проверка служителите на службата по сигурност подканили пилота Майкъл Слин да свали колана и обувките си.

В отговор 49-годишният мъж се разсмял, а после неочаквано свалил панталоните си до глезените. В резултат нарушителят на обществения ред бил задържан, но скоро след това е пуснат на свобода. На пилота е разрешено да излети обратно за Вашингтон, като е задължен да се яви в съда при следващото посещение на Бразилия.

Според бразилците американецът не само преднамерено е пренебрегнал бразилските закони, но и публично се е подиграл на служителите на сигурността.

Американските пилоти не за първи път се държат непристойно на бразилските летища. През 2004 година друг пилот на American Airlines – Дейл Робин Херш, показал среден пръст на фотографа, който го снимал в съответствие с изискването на бразилското законодателство.

Повдигнато му било обвинение за неуважение към властите. Херш заплатил глоба и делото срещу него било прекратено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *